I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

četrtek, 17. december 2015

Medenjaki

Veseli december je že v polnem pogonu, moram pa priznati, da sem zaradi vseh obveznosti uspela it na kuhančka šele enkrat. To pa ne pomeni, da si ne morem pričarati božičnega vzdušja doma. Postavila sva najino prvo smrekico v najinem novem domu in splekla medenjake, ki so zame najbolj božični piškoti. Z vami delim recept, ki je del naše družinske tradicije in sem jih že od otroštva z mami pekla vsak božič. PA VESELE PRAZNIKE! :)

Potrebujemo:


  • 500g moke+mletih mandljev/lešnikov (pomembno je, da je obojega skupaj 500g)
  • žličko sode bikarbone
  • 150g prekuhanega in ohlajenega medu
  • 150g sladkorja
  • 150g masla
  • 2 jajci
  • cimet in koriander po okusu

Postopek:

1. Vse sestavine damo v skledo in zgnetemo v testo. Testo zavijemo v kuhinjsko folijo in pustimo, da počiva vsaj 1 uro. 

2. Testo razvaljamo na pomokani površini in z modelčki oblikujemo želene oblike. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 10-12 minut. Ko se medenjaki spečejo, pustimo, da se ohladijo in jih nato po želji še okrasimo z jedilnimi okraski.

3. IMEJTE LEPE PRAZNIKE :D


Vse sestavine damo v skledo


Zgnetemo v testo, ki naj počiva


Oblikujemo piškote


Spečemo in okrasimo :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar