I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sobota, 22. november 2014

Zavitki z zelenjavo in mesom

Te pitice oz. zavitki so božanski. Testo je krhko, nadev pa sočen in poln okusa. Priprava ni težka, a moramo imeti dovolj časa, saj je dela kar veliko. Ampak verjemite, splača se! V ustih se kar stopijo... Lahko jih jemo kot prigrizek, predjed, malico ali pa kot glavno jed, če si prej naredimo juho in zraven neko solatko. Sedaj pa veselo na delo!:)



:)
Potrebujemo (za 4 zavitke):
  • 1 2/3 skodelice moke
  • 8 žlic masla
  • 2 žlički pecilnega praška
  • sol, poper
  • 1/2 skodelice ledene vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 majhno nasekljano čebulo
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 1 korenček
  • 2 žlički bazilike v prahu
  • 1 bučko
  • 1 por
  • 400g mletega mesa (po želji katerega)
  • 1/4 skodelice sladke smetane
  • 4 rezine sira po želji


Postopek:

1. V mikserju zmešamo moko, maslo, pecilni prašek in sol. Postopoma dodajamo ledeno vodo, dokler se ne formira homogeno testo. Iz testa naredimo kvadrat, ga zavijemo v plastično folijo in damo v hladilnik za 1/2 ure, oziroma dokler ne postane testo dokaj trdo.

2. Čebulo, česen in por nasekljamo, bučko in korenček pa naribamo. Na ponvi segrejemo olivno olje in gor popražimo česen, čebulo ter por. Čez nekaj minut dodamo korenček in bučko, začinimo in pražimo še nekaj minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo še meso, ga "razkosamo" z žlico in pražimo še 3-5 min, da meso preneha biti roza barve. Med praženjem meso posolimo, popopramo, dodamo baziliko in še kašno drugo začimbo, če želimo. Na koncu dodamo še sladko smetano in pustimo na ognju še malo, da se vse skupaj zgosti. Po potrebi še malo začinimo in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. 

3. Pečico segrejemo na 200 °C.  Na pomokani površini razvaljamo testo na 40x40 cm velik kvadrat. Narežemo ga na 4 enake manjše kvadrate. Na vsako polovico kvadrata damo nadev, ob robovih pa pustimo približno 1/2 cm prostora. Na nadev položimo rezino sira. Robove premažemo z malo vode in zapremo kvadratke. Robove "zapečatimo" z vilicami in na sredini z nožem naredimo 3 luknje v obliki črt. 

4. Damo v pečico in pečemo 25-30 min, da se zlatorjavo zapeče.

zmešamo moko, maslo, pecilni prašek in sol.


dodajamo ledeno vodo, da se naredi testo.


zavijemo in damo v hladilnik za 1/2 ure.


popražimo por, česen in čebulo.


dodamo korenček in bučke ter začinimo.


dodamo še meso in pražimo, dokler ne neha biti roza.


dodamo še sladko smetano in začinimo z baziliko, soljo, poprom...

razvaljamo testo


naredimo 4 kvadratke, gor damo nadev in rezino sira...


in jih zapremo ter spečemo :)


pa dober tek! :)


:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar