I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

četrtek, 27. november 2014

Indijski masala čaj

Tale nenavaden čaj izhaja iz Indije... Prva stvar, ki jo bodo tam ponudili gostu je masal čaj s kozarcem vode. Ker je bila mami v Indiji, je prinesla pravo mešanico začimb za ta čaj, a vam bom danes pokazala kako se ga pripravi doma, s sestavinami, ki jih najdemo v vsaki trgovini tudi pri nas. Čaj ima posebno aromo in vonj, zaradi začimb, ki se uporabljajo pa ima celo zdravilno moč. Narejen je z vodo in mlekom, zato je dokaj nasiten. Ko sem ga prvič pila, sem ga pila okoli 7 ure zvečer in nato ponoči nisem mogla zaspati. Zato priporočam, da si ga pripravite zjutraj, namesto kave ali pa dopoldne. Ker-verjeli ali ne-res te zbudi! Sicer postopoma, a ko te, te res "fejst". Dober je za popiti pred učenjem, delanjem ali pa pred neko zabavo, na kateri bomo potrebovali veliko energije. :) Namasté!

Potrebujemo: (za 2 osebi) 

:))
  • 2 skodelici vode
  • 2 vrečki črnega čaja
  • 2 žlički sladkorja
  • košček ingverja (velikega približno 2 cm), olupljenega in naribanega
  • 1 skodelico mleka
  • 1 žličko kardamoma v prahu
  • ščepec cimeta
  • kar precej popra v prahu

Postopek:

1. Vodo zavremo in dodamo vrečki čaja. Pustimo 3-5 minut, nato vrečki vzamemo ven.

2. Kuhamo nekaj minut, nato pa dodamo ingver. 

3. Ko preteče še nekaj minut, dodamo sladkor, kardamom, cimet in poper.

4. Čez nekaj minut dodamo še mleko in počakamo, da zavre.

5. Umaknemo iz ognja, precedimo in postrežemo. :) Simple as that!


jaz imam ta super awsome "titanik" za čaj, ampak lahko uporabimo čaj iz vrečke


zavremo vodo, dodamo čaj in pustimo 3-5 min


dodamo še ingver


kardamom, poper in cimet


dodamo še mleko, zavremo in to je to!



čin-čin!


namaste ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar