Potrebujemo:
če ni zunaj sončka, si ga pa doma naredimo :) |
- 500g moke
- 90 ml olivnega olja
- 200 ml suhega belega vina
- 2 žlički soli
Za nadev:
- 350g ricotte
- 350g kuhane špinače (lahko zamrznjene)
- 1 jajce
- 100g naribanega Gauda sira
- 1 žlico drobtinic
- sol, poper
- še 1 jajce za premaz (razžvrkljano)
- pest pinjolov za čez
Postopek:
1. Pečico segrejemo na 180°C. Za testo najprej premešamo moko in sol, nato dodajamo olje, navsezadnje pa še vino. Z rokami mesimo testo, dokler se ne naredi homogena zmes. Testo razdelimo na 2 enaka dela (na 2 krogli) in ga pokrijemo ter pustimo na strani, dokler ne naredimo nadeva.
2. Špinačo skuhamo/odmrznemo, če smo kupili zamrznjeno. Nato jo zmešamo z ricotto. Dodamo jajce, sol, poper, sir in premešamo v enostno maso. (Na tej točki lahko dodamo še kakšen špeh/pršut.)
3. Vsako polovico testa razvaljamo v krog, premera približno 30 cm tako, da dobimo 2 kroga. Na velik pekač damo peki papir, nato pa položimo nanj eden izmed krogov. Posipamo ga z drobtinicami in damo na sredino malo nadeva, pri tem si pomagamo z majhno posodico (glej slike).
4. Ob robu kroga (ne čisto ob robu) pričnemo dajati še preostali nadev, v obliki krožnice. To delamo toliko časa, dokler se krožnica ne zapre. Takrat robove premažemo z razžvrkljanim jajcem (a ne s celim, saj ga bomo še potrebovali).
5. Vse skupaj prekrijemo z drugim delom testa, sredino pa pritisnemo s posodico, katero smo uporabili prej. Odrežemo odvečno testo ob robovih in oba kroga "zapremo" po robovih z vilicami.
6. Umaknemo posodico iz sredine in zunanji del narežemo na 3 cm široke dele (glej sliko, težko je razložiti :D).
7. Srednji del premažemo s preostalim jajcem, posipamo s pinjoli, lahko še malo posolimo in damo v pečico za približno pol ure, oziroma dokler se zlatorjavo ne zapeče.
8. Najboljše je še toplo! :)
naredimo testo in ga razdelimo na 2 dela |
naredimo še nadev... |
in ga damo na sredino ter okoli |
odstranimo posodico in robove premažemo z jajcem |
čez položimo drugi del testa in damo nazaj posodico ter zalepimo robove |
razrežemo testo na 3 cm široke dele |
sredino premažemo z rumenjakom in čez potresemo pinjole. Damo v pečico za pol ure.... |
in dober tek! :) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar