I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

četrtek, 8. januar 2015

Mongolsko meso

Ne vem za vas, ampak sama pogosto začutim "craving" po mongolskem mesu iz kitajske restavracije. Po navadi se odpravim v kitajsko ali pa si naročim hrano na dom, ampak tokrat sva se s Tomom odločila, da si bova "mongolca" pripravila sama. Rezultat je bil identičen, kot če bi nama ga pripravili Kitajci pa še ven na mraz nama ni bilo treba. :)


Potrebujemo: (za 3 osebe)

  • 3 žlice svetlega soya sos-a
  • 1 žličko sladkorja
  • 1 žličko gustina
  • 2 žlički red chilli omake
  • žličko česna v prahu
  • sol, poper
  • 1 žlico naribanega ingverja
  • kokosovo/arašidovo olje
  • 1 žlico nasekljanega česna
  • 450 g govejega mesa (najboljše goveji hrbet)
  • 1 zelo velik por ali 2 manjša

Postopek:

1. V skledi zmešamo soya sos, sladkor, gustin, chilli omako, česen v prahu, ščepec soli in poper. Mešamo, dokler masa ne postane homogena.

2. Meso in por narežemo na trakce (glej sliko).

3. Na ponvi/v woku segrejemo kokosovo olje, dodamo ingver in česen. Čez nekaj sekund dodamo še govedino. Pečemo nekaj minut, da govedina porjavi. Dodamo por in počakamo, da malce "uvene", a ne preveč. Na koncu vse polijemo s sojino mešanico in kuhamo še 1 minuto, da se omaka malce zgosti. Neprestano mešamo. 

4. Postrežemo z rižem in to je to! :)



zmešamo soya sos, sladkor, gustin, chilli omako, česen v prahu, sol in poper


narežemo meso


naribamo ingver


nasekljamo česen


narežemo por


na olju popražimo česen, ingver in meso


dodamo por...


dodamo še sojino mešanico in...


dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar