Potrebujemo: (za 3 osebe)
- 3 žlice svetlega soya sos-a
- 1 žličko sladkorja
- 1 žličko gustina
- 2 žlički red chilli omake
- žličko česna v prahu
- sol, poper
- 1 žlico naribanega ingverja
- kokosovo/arašidovo olje
- 1 žlico nasekljanega česna
- 450 g govejega mesa (najboljše goveji hrbet)
- 1 zelo velik por ali 2 manjša
Postopek:
1. V skledi zmešamo soya sos, sladkor, gustin, chilli omako, česen v prahu, ščepec soli in poper. Mešamo, dokler masa ne postane homogena.
2. Meso in por narežemo na trakce (glej sliko).
3. Na ponvi/v woku segrejemo kokosovo olje, dodamo ingver in česen. Čez nekaj sekund dodamo še govedino. Pečemo nekaj minut, da govedina porjavi. Dodamo por in počakamo, da malce "uvene", a ne preveč. Na koncu vse polijemo s sojino mešanico in kuhamo še 1 minuto, da se omaka malce zgosti. Neprestano mešamo.
4. Postrežemo z rižem in to je to! :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar