- 2 večja fileja piščančjih prsi (lahko ju narežemo na manjše)
- 4 skodelice basmati riža
- 1 skodelico grškega jogurta
- ščepec čilija v lističih
- črna gorčična semena (po želji)
- sol, poper
- 2 žlici masla
- malo red chilli sauce-a
- 1 1/2 skodelice cheddar sira in Gaude skupaj
- 1 velik por
- malo kurkume v prahu
Postopek:
1. Pečico segrejemo na 180°C, basmati pa skuhamo v skladu z navodili na embalaži.
2. Piščančje fileje posolimo, popopramo in začinimo s strtimi gorčičnimi semeni, nato pa jih popražimo na maslu, da se zlato zapečejo. Ko se ohladijo, jih naribamo.
3. V veliki skledi zmešamo vse sestavine (por lahko predhodno popražimo, ni pa nujno), torej naribane fileje, riž, grški jogurt, čili, sol, poper, red chilli sauce, por, kurkumo in 1 skodelico sira. Dobro premešamo in maso prestavimo v pekač. Po vrhu potresemo še preostale 1/2 skodelice naribanega sira.
4. Pečemo približno 20-25 minut, oziroma toliko časa, dokler se vse skupaj ne segreje, sir na vrhu pa se stopi. Pa dober tek! :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar