I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sobota, 3. januar 2015

Pečen basmati riž z grškim jogurtom

Za začetek vam vsem želim srečno novo leto! :) Upam, da ste med prazniki dobro jedli in dobili kakšno kilo ;) Recept za tole jed je nastal tako, da sem vse, kar sem imela v hladilniku želela porabiti. Tale rižotka je polna okusov, ki se mešajo med seboj in nam lahko popestri še tako dolgočasen dan. Priprava je hitra in enostavna. :) Primerna je, če imamo veliko ljudi za nahraniti, a malo časa. 


Potrebujemo: (za 4-6 oseb)
  • 2 večja fileja piščančjih prsi (lahko ju narežemo na manjše)
  • 4 skodelice basmati riža
  • 1 skodelico grškega jogurta
  • ščepec čilija v lističih
  • črna gorčična semena (po želji)
  • sol, poper
  • 2 žlici masla
  • malo red chilli sauce-a
  • 1 1/2 skodelice cheddar sira in Gaude skupaj
  • 1 velik por
  • malo kurkume v prahu

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 180°C, basmati pa skuhamo v skladu z navodili na embalaži.

2. Piščančje fileje posolimo, popopramo in začinimo s strtimi gorčičnimi semeni, nato pa jih popražimo na maslu, da se zlato zapečejo. Ko se ohladijo, jih naribamo.

3. V veliki skledi zmešamo vse sestavine (por lahko predhodno popražimo, ni pa nujno), torej naribane fileje, riž, grški jogurt, čili, sol, poper, red chilli sauce, por, kurkumo in 1 skodelico sira. Dobro premešamo in maso prestavimo v pekač. Po vrhu potresemo še preostale 1/2 skodelice naribanega sira.

4. Pečemo približno 20-25 minut, oziroma toliko časa, dokler se vse skupaj ne segreje, sir na vrhu pa se stopi. Pa dober tek! :)


v skladu z navodili skuhamo basmati riž




nasekljamo por...


naribamo sir...


stremo črna gorčična semena


in z njimi posujemo fileje ter solimo in popramo.


na maslu jih spečemo, 


in jih, ko se ohladijo, naribamo.


vse sestavine premešamo....


prestavimo v pekač, posujem s preostalim sirom in damo v pečico.


dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar