I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

četrtek, 15. januar 2015

Pohani ravioli

Pohani ravioli?! Ja, pohani ravioli! Mogoče zveni čudno, ampak dejansko je neverjetno dobro. Raviole sem uporabila kar kupljene, seveda pa jih lahko pripravimo tudi sami. Priprava jedi nam vzame le nekaj minut, postrežemo pa jih lahko z neko omako (kislo smetano, nacho...).


Potrebujemo: (za 2-3 osebe)

  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 3 jajca
  • 1/4 skodelice mleka
  • 1 skodelico moke
  • 1 skodelico drobtinic
  • zamerznjene raviole (jaz sem uporabila raviole z nadevom iz rukole in sira)
  • 1/4 skodelice naribanega parmezana ali kakšnega drugega sira
  • 2 žlički kurkume v prahu
  • 1 žlico rožmarina
  • sol, poper

Postopek:

1. Pripravimo 3 globoke krožnike. V enega damo razžvrkljana jajca, poepr in mleko, v drugega moko, v katero dodamo rožmarin in v tretjega drobtinice, katerim dodamo kurkumo. Vsak krožnik tudi posolimo. 

2. Še zamrznjene raviole pomakamo vsakega posebej najprej v jajca, nato v moko, nato spet v jajca in nazadnje še v drobtinice. 

3. Olje segrejemo v globoki ponvi in polagamo raviole vanj. Cvremo jih toliko časa, dokler ne postanejo zlatorjave barve, cca. 2-3 minute.

4. Vzamemo jih ven iz olja in jih zložimo na papirnato brisačo, da popivna odvečno olje. Ko so še vroči jih posujemo z naribanim sirom in to je to! :)


jajca razžvrkljamo, jim dodamo mleko, sol in poper


moko posolimo in ji dodamo rožmarin


drobtinice posolimo in jim dodamo kurkumo v prahu


raviole še zamrznjene pomakamo v jajca, moko, spet jajca in na koncu še v drobtinice


:)


cvremo jih v olju nekaj minut, odložimo na papirnato brisačko...


posujemo s sirom in dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar