I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

petek, 6. februar 2015

Party kruh

Ko iz pečice zadiši in ven vzamemo tale kruh, si ne moremo pomagati. Neverjetno okusen, še vroč kruh, nas bo pogrel ob še tako sivih dneh. Ne moremo si kaj, da ne trgamo koščke, ko se sir kar vleče in čebula diši. Tale kruhek je primeren za zabave, saj ga lahko je veliko ljudi naenkrat, pa še 
zanimivega izgleda je. :)



Potrebujemo:
  • 1 okrogel hlebec kruha (po želji, kateregakoli, le da se ne drobi)
  • 450 g Gauda sira
  • 1/2 skodelice stopljenega masla
  • 1/2 skodelice nasekljane čebule
  • nekaj žličk sezama
  • 1 strok česna, nasekljan
  • sol, poper
  • malo bazilike v prahu


Postopek:

1. Pečico segrejemo na 170° C. Kruh prerežemo, in sicer tako, da ga narežemo vodoravno in navpično, na 2.5 cm široke "trakce", ampak ga ne zarežemo do dna. Prenehamo rezati približno 1 cm pred dnom kruha (glej sliko).

2. Sir narežemo na majhne koščke (cca. 3x2 cm) in jih zatlačimo v zareze. Sira je dovolj, da ga damo v vsako zarezo.

3. V skledi zmešamo stopljeno maslo, nasekljano čebulo, sol, poper, česen, baziliko in sezam ter vse skupaj z žlico prelijemo oziroma porazporedimo čez kruh. Kruh zavijemo v aluminijasto folijo, ga položimo v pekač in pečemo 15 minut. Nato folijo odstranimo in pečemo še 10 minut, da se sir stopi, skorja kruha pa postane hrustljava. 

4. Jemo tako, da trgamo košček po košček. Pa dober tek! :D 


kruh zarežemo skoraj do dna, v obliki šahovnice


narežemo sir


in ga zataknemo v špranje


Pripravimo folijo, kruh polijemo z masleno maso in ga zavijemo ter damo peči za 15 minut. Odkrijemo in pečemo še 10 min.


Tako! :)


ja, res je okusno :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar