I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

ponedeljek, 23. februar 2015

Rožmarin v Mariboru



S Tomom sva se čez vikend odpravila na izlet v Maribor. Jedla sva v restavraciji Rožmarin, ki leži v samem centru mesta. Ambient je moderen in svež, hrana pa božanska. Za predjed sva dobila kruhke z namazom iz skute in bučnega olja, sledila pa je okusna goveja juha s fritati. Nato je sledil roastbeef s pečenim krompirjem in doma narejenim zeliščnim maslom. Bil je ravno prav pečen, krompirček pa je bil postrežen v ljubkem časopisnem papirju, tako da je že sama podoba jedi bila zelo privlačna. Za sladico sva dobila vsak en kos čokoladne torte s keksi, katera je bila neverjetno dobra in tudi vizualno dodelana, saj je bila postrežena na kamniti ploščici. Ob vsem tem so nama postregli še z njihovim hišnim belim vinom. Postrežba je bila odlična, natakarji prijazni, hrana pa božanska. Če je kdo ali pa bo kdo kdaj v Mariboru, vam brez pomislekov predlagam, da se odpravite v Rožmarin in se prepustite tamkajšnjim gurmanskim dogodivščinam. 

http://www.rozmarin.si/sl


prijeten ambient

kruhki z namazom iz skute in bučnega olja


goveja juha

roastbeef s pečenim krompirjem in domačim zeliščnim maslom


čokoladna tortica s keksi




Ni komentarjev:

Objavite komentar