I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sobota, 14. februar 2015

Valentinovi piškotki

Nič ni lepšega kot darilo, narejeno iz srca. Piškotki so luškani in zelo okusni in so primerni kot darilce za valentinovo, obletnice ali pa kar tako. :) Tudi če ste samski, si jih lahko naredite sami zase in se malo posladkate. :P Paziti moramo, da jih pričnemo dovolj zgodaj delati, saj mora testo počitvati v hladnilniku cca 1 uro. Sedaj pa veselo na delo!


Potrebujemo:
  • 3 skodelice moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 skodelico belega sladkorja
  • 225 g masla, narezanega na kockice
  • 1 veliko jajce
  • 1 žličko vanilijinega ekstrakta
  • rdečo jedilno barvo





Postopek:

1. V manjši skledi zmešamo moko in pecilni prašek in damo na stran. V drugi skledi kremasto zmešamo maslo in sladkor, nato pa dodamo še jajce in vanilijin ekstrakt. Počasi dodajamo moko iz druge posode. Ko se testo zmeša v homogeno zmes, ga razdelimo na tretjine in eno tretjino pobarvamo z rdečo (ali pa katero drugo) barvo.

2. Pobarvano testo razvaljamo na približno 2 cm debel krog, in z modelčki (ali ročno) oblikujemo srčke. Srčke sestavimo v "stolpce" (glej sliko) in jih zavijemo v razvaljano belo testo. Zavijemo v plastično folijo in damo v hladilnik za vsaj 1 uro.

3. Pečico segrejemo na 175°C . Pekač prekrijemo s peki papirjem, rolice pa damo ven iz hladilnika. Narežemo jih na kolobarčke, debele približno 1 cm. Na sredini se mora oblikovati srček. Piškotke položimo na pekač in pečemo cca 10 minut, oziroma toliko, da se robovi obarvajo zlatorjavo, sredina pa ostane svetla.

4. Postrežemo svoji boljši (ali slabši, odvisno za koga) polovički in naj se romantika prične! ;)



zmešamo moko in pecilni prašek


kremasto zmešamo maslo in sladkor


dodamo jajce in vanilijo ter zgnetemo v testo


tretjino testa pobarvamo

in zgnetemo ter razvaljamo v 2 cm debel krog


naredimo srčke


in jih zložimo v "stolpce"

ovijemo jih z belim testom, zavijemo v folijo in damo v hladilnik


pečemo 10 minut in to je to :)


dober tek!



Ni komentarjev:

Objavite komentar