I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sobota, 21. marec 2015

Jagodne penice

Jagode s smetano so že znana sladica, ki je vedno okusna. Danes vam predstavljam priredbo navadnih jagod s smetano, in sicer jagodne penice. Najbolje je, če jih postrežemo ohlajene. Sladica je primerna za pomladne in poletne dni, saj je zares osvežujoča. Za pripravo potrebujemo le dobrih 5 minut 
(+hlajenje). :)



Potrebujemo: (za 4-5 porcij)

  • 450g svežih jagod
  • 2 žlici belega sladkorja
  • 1 žlico pomarančnega soka (lahko iz trgovine, ali pa sveže stisnjenega)
  • 1 1/2 skodelico smetane za stepanje
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • sveže jagode za dekoracijo

Postopek:

1. Jagode narežemo na kolobarčke, odstranimo zelene dele in jih položimo v skledo. Čez posujemo beli sladkor in prelijemo pomarančni sok. Zmešamo s paličnim mešalnikom in pustimo stati 20 minut, da se vse skupaj poveže.

2. Smetano stepemo in ji postopoma dodajamo sladkor v prahu. 

3. Jagodno maso in smetano nežno zmešamo skupaj. Napolnimo skodelice, dekoriramo s svežimi jagodami in damo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se penice dobro ohladijo. Dober tek! :)



jagode narežemo in posujemo s sladkorjem


dodamo pomarančni sok


vse skupaj zmešamo s spaličnim mešalnikom


dodamo stepeno smetano


zmešamo...


in damo v hladilnik za vsaj 1 uro. dober tek! :)
 





Ni komentarjev:

Objavite komentar