(+hlajenje). :)
Potrebujemo: (za 4-5 porcij)
- 450g svežih jagod
- 2 žlici belega sladkorja
- 1 žlico pomarančnega soka (lahko iz trgovine, ali pa sveže stisnjenega)
- 1 1/2 skodelico smetane za stepanje
- 2 žlici sladkorja v prahu
- sveže jagode za dekoracijo
Postopek:
1. Jagode narežemo na kolobarčke, odstranimo zelene dele in jih položimo v skledo. Čez posujemo beli sladkor in prelijemo pomarančni sok. Zmešamo s paličnim mešalnikom in pustimo stati 20 minut, da se vse skupaj poveže.
2. Smetano stepemo in ji postopoma dodajamo sladkor v prahu.
3. Jagodno maso in smetano nežno zmešamo skupaj. Napolnimo skodelice, dekoriramo s svežimi jagodami in damo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se penice dobro ohladijo. Dober tek! :)
jagode narežemo in posujemo s sladkorjem |
dodamo pomarančni sok |
vse skupaj zmešamo s spaličnim mešalnikom |
dodamo stepeno smetano |
zmešamo... |
in damo v hladilnik za vsaj 1 uro. dober tek! :) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar