I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

petek, 10. april 2015

Mini šobske solatke

To jed sem tako poimenovala zato, ker so sestavine skoraj enake kot za šobsko solato. Ohlajene solatke so popoln prigrizek za na piknike ali pa kar tako. So neverjetno osvežilne, najbolje pa se podajo zraven čevapčičev ali česa podobnega. Njihova majhnost je tako luškana, da se jim enostavno ne da upreti. Priprava je enostavna in hitra. :)



Potrebujemo:

  • 4 kumare
  • 2 žlici kisle smetane
  • 5 žlic skute
  • po želji malo feta sira
  • nekaj žličk svežega drobnjaka in bazilike
  • sol, poper
  • 15 češnjevih paradižnikov



Postopek:

1. V skledi zmešamo kislo smetano, skuto, feta sir in začimbe (sol, poper, baziliko in drobnjak)

2. Kumare olupimo in jih narežemo na 2-centimetrske kolobarčke.

3. Sredico kolobarčkov izdolbemo z žličko, skutasto zmes pa damo v tubo in napolnimo luknjo, kjer smo vzeli ven sredico (glej sliko). 

4. Na vsak kolobarček dodamo polovičko češnjevega paradižnika, po želji še malo začinimo in damo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se zares ohladijo in s tem pridobijo neverjetno svežino.

5. Dober tek! :)


zmešamo kislo smetano, skuto in feta sir ter dodamo začimbe

kumare olupimo...

in jih narežemo na kolobarčke ter izdolbemo

nato jih izdolbemo in jih napolnimo s skuto


:)


dodamo še paradižnike, še malo začinimo, ohladimo in pojemo! :)





Ni komentarjev:

Objavite komentar