I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

torek, 14. april 2015

Homemade hot dogi

Tale recept mi je všeč, ker je enostaven, hiter in slasten. Primeren je, če pride k nam veliko ljudi, saj je priprava zares enostavna. Hrustljavo testo, stopljen sir in zapečen sezam...mislim, da ne rabim razlagati naprej. :D


Potrebujemo: (za 4 hot doge)

  • eno pakiranje svežega razvaljanega listnatega testa
  • 4 piščančje hrenovke
  • 4 debele rezine sira
  • sol, poper
  • 1-2 jajca za premaz
  • nekaj žličk kumine in sezama

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 190°C.

2. Na pekač položimo peki papir, nanj pa listnato testo, kar v velikosti pekača. Testo narežemo na 4 enake dele (glej sliko). Na vsak pravokotnik testa položimo eno hrenovko, ob njo pa še debelo rezino sira.

3. Vsak hot dog posebej zavijemo in zatisnemo spodnjo stranico, da sir ne bo tekel ven. Vsakega še malce prebodemo z nožem ali vilicami, da se ne bodo med peko preveč napihnili. V posodici razžvrkljamo jajce, mu dodamo sol, poper, sezam in kumino ter hot doge premažemo s tem. 

4. Damo v pečico in pečemo toliko časa, da se testo zlatorjavo zapeče (cca 20 minut).
Pa dober tek! :)


testo narežemo in nanj postavimo hrenovke in sir


zavijemo in naredimo zarezice


premažemo z jajcem, kateremu smo dodali sol, poper, sezam in kumino ter damo v pečico.


:)




Ni komentarjev:

Objavite komentar