Potrebujemo: (za pito, premera cca 20 cm)
Za testo:
- 200g moke
- 80g masla
- nekaj žlic sladke smetane
- sol
Za nadev:
- 4 pore
- olivno olje
- 1 dcl vode
- 150g sira, ki se dobro topi (Gauda)
- 1,5 dcl sladke smetane
- 3 žlice kisle smetane
- 2 jajci
- sol, poper in začimbe po želji
Postopek:
1. Maslo pregnetemo, dodamo moko in sol, še enkrat pregnetemo in dodamo sladko smetano po občutku, da nastane homogena zmes. Zgnetemo v kroglo in damo v hladilnik za 15 minut.
2. Pečico segrejemo na 180°C. Pekač obložimo s testom, ga prepikamo z vilicami in pečemo 15 minut.
3. Por očistimo in narežemo na kolobarčke. Na ponev damo olivno olje in prepražimo por. Vmes solimo in popramo ter zalivamo z vodo, da se por omehča. (cca 10 minut) Pustimo, da se malo ohladi.
4. Sir naribamo. V skledi zmešamo sladko in kislo smetano ter jajci. Dodamo še sir, sol, poper in začimbe (jaz sem uporabila indijske začimbe za piščanca, ker noro pašejo noter).
5. Testo damo iz pečice, po njem razporedimo por in čez prelijemo maso, katero smo naredili.
6. Pečemo še 20 minut in postrežemo. Dober tek! :)
testo zgnetemo kepo in ga damo v hladilnik |
pekač obložimo s testom |
nasekljamo por |
popražimo por |
naribamo sir |
zmešamo smetani, jajci, začimbe, dodamo še sir |
testo obložimo s porom |
in prelijemo s prelivom ter spečemo |
dober tek! |
Ni komentarjev:
Objavite komentar