I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

ponedeljek, 11. maj 2015

Doma narejeni korenčkovi ravioli z nadevom iz skute in bazilike

Prvič  življenju sem poskusila narediti sama celotne raviole in moram priznati, da je uspelo. Nadev je osvežilen, priprava ne vzame toliko časa, kot sem si predstavljala, okus pa je božanski. Omako lahko naredite po svoje, jaz sem jo naredila na podlagi smetane, s porom, pinjoli in indijsko mešanico začimb (chicken masala). Upam, da vam uspejo tako dobri, kot so meni! :)


Potrebujemo: (za 2-3 osebe)

Za testo:

  • 300 g bele moke
  • 2 jajci
  • 2 žlički olivnega olja
  • korenček
  • sol
Za nadev:
  • 350 g nepasirane skute
  • 50 g masla
  • 2 jajci
  • 5 velikih listov sveže bazilike
  • sol, poper


Postopek:

1. Da bi naredili testo, damo v skledo moko in jo premešamo s soljo. Dodamo 2 jajci in olivno olje ter zgnetemo. Nato dodamo še na drobno nariban korenček in gnetemo približno 10 minut, da se testo zares poenoti. Pustimo, da testo počiva vsaj pol ure.

2. Medtem ko čakamo, da testo počiva, lahko naredimo nadev. Naredimo ga tako, da z vilicami stečkamo skuto in ji dodamo maslo, narezano na kockice ter oboje skupaj zmešamo. Dodamo še 2 jajci in na drobno narezane liste bazilike. Dodamo še sol, poper in še kakšno začimbo po želji. Vse skupaj zmešamo in to bo naš nadev.

3. Testo na pomokani površini razvaljamo na 2 mm. Narežemo ga na 7 cm široke in približno 10 cm dolge trakce. Na dno vsakega trakca damo žličko nadeva nato pa zgornji del trakca prepognemo čez nadev in vse skupaj z vilicami in s prsti "zapečatimo" ob robovih, da nadev ne bo pobegnil ven med kuhanjem. To naredimo s celotnim testom.

4. Vodo posolimo, ji dodamo žličko olja in zavremo ter vanjo stresemo raviole.  Voda ne sme vreti preveč močno, da ne bi ravioli razpadli. Kuhamo cca 10 minut oziroma toliko, dokler ne bodo ravioli skuhani (odvisno je od debeline testa). 

5. Odcedimo in postrežemo z omako. :) Dober tek!


zgnetemo testo iz moke, dveh jajc, žličke olja, korenčka in soli


razvaljano testo narežemo na trakce


za nadev zmešamo skuto in maslo


ter dodamo jajci, baziliko in sol


oblikujemo raviole


in jih skuhamo


postrežemo z omako po želji :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar