I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

petek, 29. maj 2015

Hrustljave jagodne kockice

Tale recept je rees enostaven in super okusen. Testo naredimo v le nekaj minutah. Nenavadno je to, da po vrhu sladico le posujemo z drobtinicami iz testa, kar ji doda hrustljavost. Mene je navdušil, upam, da bo tudi tebe! :)


Potrebujemo:

  • 1 skodelico sladkorja
  • 1 žličko pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 3 skodelice bele moke
  • 1 skodelico masla, narezanega na majhne kockice
  • 1 jajce
  • 4 skodelice svežih jagod, očiščenih in narezanih
  • 1/2 skodelice sladkorja za jagode
  • 4 žličke koruznega škroba ali moke
  • nekaj žlic pomarančnega soka

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 190°C.

2. Pekač, velik 23x30 cm obložimo s peki papirjem. V skledi zmešamo sladkor, moko, pecilni prašek in sol. Dodamo narezano maslo in dodamo jajce. Nastalo bo testo, ki se drobi. In prav je tako, ne se ustrašit! :)

3. Polovico testa potresemo po pekaču in z roko potlačimo, da dobimo ravno plast. V drugi skledi zmešamo narezane jagode, 1/2 skodelice sladkorja, pomarančni sok in koruzni škrob/moko. 

4. Jagodno zmes razporedimo čez testo in jo posujemo s preostalim testom, a ne potlačimo. Bistveno je, da testo ostane v drobtinicah.

5. Pečemo 45-50 minut, da se zlatorjavo zapeče, počakamo, da se ohladi, narežemo in postrežemo.

6. Dober tek! :)


naredimo drobtinčasto testo


in  polovico potlačimo na pekač


narežemo jagode in jih zmešamo s sladkorjem, pomarančnim sokom in moko/koruznim škrobom


razporedimo jih po testu


in drugo polovico testa nadrobimo čez ter spečemo


dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar