
- 1 skodelico sladkorja
- 1 žličko pecilnega praška
- ščepec soli
- 3 skodelice bele moke
- 1 skodelico masla, narezanega na majhne kockice
- 1 jajce
- 4 skodelice svežih jagod, očiščenih in narezanih
- 1/2 skodelice sladkorja za jagode
- 4 žličke koruznega škroba ali moke
- nekaj žlic pomarančnega soka
Postopek:
1. Pečico segrejemo na 190°C.
2. Pekač, velik 23x30 cm obložimo s peki papirjem. V skledi zmešamo sladkor, moko, pecilni prašek in sol. Dodamo narezano maslo in dodamo jajce. Nastalo bo testo, ki se drobi. In prav je tako, ne se ustrašit! :)
3. Polovico testa potresemo po pekaču in z roko potlačimo, da dobimo ravno plast. V drugi skledi zmešamo narezane jagode, 1/2 skodelice sladkorja, pomarančni sok in koruzni škrob/moko.
4. Jagodno zmes razporedimo čez testo in jo posujemo s preostalim testom, a ne potlačimo. Bistveno je, da testo ostane v drobtinicah.
5. Pečemo 45-50 minut, da se zlatorjavo zapeče, počakamo, da se ohladi, narežemo in postrežemo.
6. Dober tek! :)
![]() |
naredimo drobtinčasto testo |
![]() |
in polovico potlačimo na pekač |
![]() |
narežemo jagode in jih zmešamo s sladkorjem, pomarančnim sokom in moko/koruznim škrobom |
![]() |
razporedimo jih po testu |
![]() |
in drugo polovico testa nadrobimo čez ter spečemo |
![]() |
dober tek! :) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar