I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

torek, 9. junij 2015

Pohan piščanec s pistacijami, pinjoli in čilijem

Pohan piščanec je vedno bil nedeljska klasika pri nas doma. Uživam, ko lahko enostavne in domače jedi spremenim, dodelam in izboljšam. Pistacije in pinjoli dodajo piščancu hrustljavo skorjico, notranjost pa ostane mehka in sočna. Čili in chicken masala pa dodata neverjetno zanimiv in pester okus. :)


Potrebujemo: (za 2 osebi)

  • 2 velika fileja piščančjih prsi
  • sol
  • skodelico rastlinskega olja
  • 2 žlici chicken masale (indijska začimba)
  • pest pinjolov
  • 2 pesti pistacij, oluščenih
  • 1 jajce
  • brizg mleka
  • grobo mlet čili
  • pest moke

Postopek: 


1. Piščančje fileje potolčemo s kladivom za meso, da postanejo tanki in večji ter jih posolimo.

2. Pripravimo tri krožnike. V enega damo moko in nekaj žlic chicken masale, v drugega razžvkrljano jajce z malo mleka in v tretjega zmlete pinjole in pistacije. Vse tri krožnike posolimo.

3. Fileje pomokamo, jih prekrijemo z jajcem in nato še prekrijemo z zmletimi pistacijami in pinjoli.

4. Posujemo jih z grobo mletim čilijem. V ponvi segrejemo olje. Ko se olje segreje, vanj položimo zrezke. Paziti moramo, da jih ne pečemo na prevročem olju, saj se bodo pistacije in pinjoli zažgali, notranjost pa bo ostala surova.  Pečemo toliko časa, da se zlatorjavo obarvajo, nato pa jih premestimo na krožnik, na katerega smo dali brisačko, ki bo popivnala odvečno maščobo. Postrežemo s prilogo, super paše odštekan pire krompir (http://hrrrana.blogspot.com/2014/08/odstekan-pire-krompir.html).

5. Naj bo nedeljsko kosilo malo drugačno! Pa dober tek. :)


pripravimo meso in zmeljemo pistacije ter pinjole


pripravimo moko s chicken masalo, jajce in mlete pistacije ter pinjole


spaniramo zrezke


in jih spečemo :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar