Potrebujemo: (za 2 osebi)
- 2 velika fileja piščančjih prsi
- sol
- skodelico rastlinskega olja
- 2 žlici chicken masale (indijska začimba)
- pest pinjolov
- 2 pesti pistacij, oluščenih
- 1 jajce
- brizg mleka
- grobo mlet čili
- pest moke
Postopek:
1. Piščančje fileje potolčemo s kladivom za meso, da postanejo tanki in večji ter jih posolimo.
2. Pripravimo tri krožnike. V enega damo moko in nekaj žlic chicken masale, v drugega razžvkrljano jajce z malo mleka in v tretjega zmlete pinjole in pistacije. Vse tri krožnike posolimo.
3. Fileje pomokamo, jih prekrijemo z jajcem in nato še prekrijemo z zmletimi pistacijami in pinjoli.
4. Posujemo jih z grobo mletim čilijem. V ponvi segrejemo olje. Ko se olje segreje, vanj položimo zrezke. Paziti moramo, da jih ne pečemo na prevročem olju, saj se bodo pistacije in pinjoli zažgali, notranjost pa bo ostala surova. Pečemo toliko časa, da se zlatorjavo obarvajo, nato pa jih premestimo na krožnik, na katerega smo dali brisačko, ki bo popivnala odvečno maščobo. Postrežemo s prilogo, super paše odštekan pire krompir (http://hrrrana.blogspot.com/2014/08/odstekan-pire-krompir.html).
5. Naj bo nedeljsko kosilo malo drugačno! Pa dober tek. :)
pripravimo meso in zmeljemo pistacije ter pinjole |
pripravimo moko s chicken masalo, jajce in mlete pistacije ter pinjole |
spaniramo zrezke |
in jih spečemo :) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar