I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

četrtek, 16. julij 2015

Doma narejene tagliatelle s čilijem in baziliko

Ker sem za malce zgodnje rojstnodnevno darilo dobila med drugim tudi strojček za izdelovanje testenin, sva se s Tomom strinjala, da ga morava obvezno uporabiti. Zato sva si včeraj za kosilo naredila okusne doma narejene tagliatelle in imela sva občutek, da sva prišla v Italijo. Postopek je enostaven, le strojček moramo imeti doma. Postrežemo s poljubno omako, midva sva postregla z omako iz dimljenega sira z zelišči in bučk. :)


Potrebujemo: (za 450g testenin)

  • 300g moke
  • ščepec soli
  • 3 srednje velika jajca
  • 1 žlico olivnega olja
  • mleti čili po okusu
  • 3 žlice sveže, nasekljane bazilike


Postopek:

1. Moko, sol in čili zmešamo. Na sredini naredimo "jamico" in vanjo ubijemo jajca. Jajca z vilico razžvrkljamo, dodamo še olje in baziliko ter vse skupaj še enkrat razžvrkljamo.

2. Postopoma iz središča jajca premešamo z moko, da nehajo biti tekoča, nato pa z roko na hitro zgnetemo vse v kepo, da nastane enotno testo. Če je testo preveč trdo, dodamo malce vode, če pa je preveč mehko, dodamo moko. Popolno testo je vlažno, a ne lepljivo. Testo gnetemo toliko časa, da nastane popolno. Zavijemo v prozorno folijo in pustimo, da testo počiva 20 minut. 

3. Testo vzamemo iz folije in ga razdelimo na več manjših delov. Tisti del, ki ga trenutno ne uporabljamo, pokrijemo z vlažno krpo, da se testo ne posuši. Nato pa kepo, ki jo uporabljamo pomokamo in spustimo skozi strojček za izdelovanje testenin, da se razvalja. To ponavljamo, dokler testo ni zares tenko in enakomerno. 

4. Ko je testo željene debeline, zamenjamo nastavek za valjanje s tistim, za rezanje testa v obliko tagliatell. Naše razvaljano testo spustimo skozi strojček in naše tagliatelle so narejene! :) To naredimo z vsemi manjšimi deli testa, tagliatelle pa zlagamo na pomokano površino.

5. V vrelo in osoljeno vodo položimo naše tagliatelle in jih kuhamo 1-2 minuti. Postrežemo z omako po želji. Dober tek! :)

moko, čili in sol premešamo

na sredini naredimo jamico in razžvrkljamo jajca, baziliko in olje

oblikujemo testo

ga razvaljamo

oblikujemo tagliatelle

in jih zložimo na pomokano površino

kuhamo 1-2 minuti

in postrežemo z omako po želji :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar