I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

nedelja, 5. julij 2015

Kremna juha iz rukole s kislo smetano

Za tale recept mi je dala idejo Anja, ki je dan prej jedla podobno juho v restavraciji. Ko sem slišala za juho z rukolo, sem preprosto morala poskusiti narediti svojo. :) Juha je kremasta in polna okusa, hladna kisla smetana pa ji doda svežino, primerno za poletnim vročinam.


Potrebujemo: (za 2 osebi)

  • malo olivnega olja
  • 1/2 nasekljane bele čebule
  • sol, poper
  • 200g olupljenega in narezanega gomolja zelene
  • 1/2 litra piščančje jušne osnove
  • 70g sveže rukole 
  • brizg sladke smetane
  • malo grobo mletega čilija (po želji)
  • kislo smetano
  • približno eno pest naribanega Gouda sira

Postopek:

1. Na olivnem olju popražimo čebulo. Pražimo približno 5-10 minut, da se zmehča. Dodamo na kose narezan gomolj zelene, solimo, popramo in še malo pražimo. Čez par minut dodamo piščančjo osnovo, pokrijemo in kuhamo približno 15 minut, oziroma toliko časa, da se zelena zmehča. V lonec dodamo rukolo, malo pomešamo in odstavimo z ognja. S paličnim mešalnikom zmešamo juho, da nastane homogena kremasta zmes. Dodamo sladko smetano, po želji še malo grobo mletega čilija, po potrebi še malo začinimo in še enkrat zavremo. 

2. Juho prelijemo v krožnike in v vsakega damo malce naribanega sira ter hladno kislo smetano. Za dekoracijo lahko dodamo še malo svežih rukolinih listov in juha je končana! :)


Popražimo čebulo in zeleno


dolijemo osnovo in pokrito kuhamo 15 min


dodamo rukolo


in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom


V krožnike nalijemo juho, dodamo sladko smetano


in sir ter svežo rukolo


pa dober tek! :)



















Ni komentarjev:

Objavite komentar