I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sreda, 26. avgust 2015

Juha iz hokaido buče in korenja

Tale juhica je zelo zdrava in zelo okusna. Pri hrani obožujem lepe barve, kar ta juha definitivno ima. Naj bo še tako deževen dan, bo s to juho posijalo sonce. :) Lahko jo pripravimo tudi kakšen dan v naprej in jo kasneje samo pogrejemo.


Potrebujemo: (za 4 osebe)

  • 1/2 kg korenja
  • 1 manjšo hokaido bučo
  • sol, poper
  • 1,5 l jušne osnove
  • 1/2 čilija
  • žličko nasekljane bazilike 
  • žličko nasekljanega rožmarina
  • olivno olje
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • kislo smetano ob postrežbi
  • 1 dcl mleka

Postopek:

1. Čebulo in česen nasekljamo ter ju na olivnem olju popražimo. Korenje in bučo olupimo ter narežemo na manjše kocke ter ju dodamo k čebuli in česnu. Solimo, popramo ter dodamo vse začimbo in pražimo približno 10 minut, med tem pa vsakih nekaj minut malce zalijemo z vodo.

2. Prelijemo z jušno osnovo in kuhamo še naslednjih 10 minut, oziroma dokler se zelenjava dodobra ne zmehča. S paličnim mešalnikom zmešamo juho, da nastane homogena zmes. Dodamo malo mleka in po potrebi še malo začinimo. Še enkrat zavremo in to je to. Postrežemo s kislo smetano, saj le-ta juho dodatno osveži in super paše zraven. :) Dober tek! 


korenje in bučo olupimo ter narežemo


pripravimo še čili


na olivnem olju popražimo zelenjavo, jo začinimo ter zalijemo in zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo mleko in dober tek. 


:))

Ni komentarjev:

Objavite komentar