Potrebujemo: (za 4 osebe)
- 1/2 kg korenja
- 1 manjšo hokaido bučo
- sol, poper
- 1,5 l jušne osnove
- 1/2 čilija
- žličko nasekljane bazilike
- žličko nasekljanega rožmarina
- olivno olje
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- kislo smetano ob postrežbi
- 1 dcl mleka
Postopek:
1. Čebulo in česen nasekljamo ter ju na olivnem olju popražimo. Korenje in bučo olupimo ter narežemo na manjše kocke ter ju dodamo k čebuli in česnu. Solimo, popramo ter dodamo vse začimbo in pražimo približno 10 minut, med tem pa vsakih nekaj minut malce zalijemo z vodo.
2. Prelijemo z jušno osnovo in kuhamo še naslednjih 10 minut, oziroma dokler se zelenjava dodobra ne zmehča. S paličnim mešalnikom zmešamo juho, da nastane homogena zmes. Dodamo malo mleka in po potrebi še malo začinimo. Še enkrat zavremo in to je to. Postrežemo s kislo smetano, saj le-ta juho dodatno osveži in super paše zraven. :) Dober tek!
korenje in bučo olupimo ter narežemo |
pripravimo še čili |
na olivnem olju popražimo zelenjavo, jo začinimo ter zalijemo in zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo mleko in dober tek. |
:)) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar