I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

ponedeljek, 28. september 2015

Popečene polentice s slanino

Tole prilogo naredi moja mami zelo pogosto in vedno sem enako navdušena nad njo. Zato vam jo danes predstavljam, saj je postopek zelo enostaven, okus pa veliko boljši kot če polento pripravimo na običajen način, saj nam slanina in parmezan dodata slanost in okus, to, da jih popečemo pa neverjetno hrustljavost. Mami doda še pistacije na vrh, a jih jaz žal nisem imela, drugače pa super pašejo zraven.

Potrebujemo:

  • polento (količino si izberemo sami)
  • mleko, vodo in olivno olje 
  • na kockice narezano slanino
  • parmezan za po vrhu
  • pistacije po želji






Postopek:

1. Polento skuhamo po navodilih, le da jaz dam namesto vode same, 1/2 vode in 1/2 mleka ter dodam še malo olivnega olja in sol. Ko je skuhana, mora biti precej gosta, a ne preveč, saj bomo iz nje izdelovali "polpete". 

2. Ko se polenta ohladi, iz nje naredimo "polpete". Na ponvi popražimo slanino ter v naprej na dobno naribamo parmezan.

3. Polentice damo na malo olivnega olja, jih popečemo na eni strani (nekaj minut) ter obrnemo. Ko obrnemo, na vsako na vrh položimo popraženo slanino in čez potresemo parmezan, da se lepo stopi. Na tem mestu lahko dodamo še popražene pistacije in to je to. Postrežemo kot prilogo. :)

pripravimo polento


popražimo slanino (brez olja, saj ima sama dovolj maščobe)


popražimo na eni strani...


obrnemo in posujemo s slanino in parmezanom.


dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar