Potrebujemo:
- polento (količino si izberemo sami)
- mleko, vodo in olivno olje
- na kockice narezano slanino
- parmezan za po vrhu
- pistacije po želji
Postopek:
1. Polento skuhamo po navodilih, le da jaz dam namesto vode same, 1/2 vode in 1/2 mleka ter dodam še malo olivnega olja in sol. Ko je skuhana, mora biti precej gosta, a ne preveč, saj bomo iz nje izdelovali "polpete".
2. Ko se polenta ohladi, iz nje naredimo "polpete". Na ponvi popražimo slanino ter v naprej na dobno naribamo parmezan.
3. Polentice damo na malo olivnega olja, jih popečemo na eni strani (nekaj minut) ter obrnemo. Ko obrnemo, na vsako na vrh položimo popraženo slanino in čez potresemo parmezan, da se lepo stopi. Na tem mestu lahko dodamo še popražene pistacije in to je to. Postrežemo kot prilogo. :)
pripravimo polento |
popražimo slanino (brez olja, saj ima sama dovolj maščobe) |
popražimo na eni strani... |
obrnemo in posujemo s slanino in parmezanom. |
dober tek! :) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar