I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

četrtek, 1. oktober 2015

Fancy testenine

Tale recept je izvrsten za trenutke, ko morate navdušiti s kosilom, ampak nimate veliko časa. Jed izpade zelo okusna, elegantna in raznolika, dela pa sploh ni veliko. :)


Potrebujemo: (za 2 osebi)


  • 175 g testenin (jaz sem uporabila farfalle)
  • 2 bučki
  • 3 pesti sveže rukole
  • 1/2 čebule
  • 1 strok česna
  • malo sladke smetane
  • moko, jajce in drobtinice, zmešane z rožmarinom
  • rastlinsko olje za cvrenje
  • pest olupljenih pistacij in malo masla
  • sol, poper, olivno olje

Postopek:

1. V posodi zavremo osoljeno vodo in vanjo vržemo rukolo. Pustimo približno 1 minuto, nato pa jo odmaknemo z ognja, odcedimo in zmiksamo, da dobimo gladko teksturo. Odvečno vodo odcedimo.

2. Bučke olupimo in narežemo na manjše kockice (pustimo si le 4 kolobarje bučk za kasneje) ter jih prepražimo na olivnem olju, česnu in čebuli. Začinimo in počakamo, da se bučke omehčajo, med tem pa jih lahko rahlo zalivamo z vodo. Ko so pripravljene, dodamo spasirano rukolo in malo sladke smetane, ter vse skupaj še nekaj časa pustimo na ognju, da se poveže. 

3. Testenine skuhamo v skladu z navodili na embalaži.

4. Tiste 4 kolobarje bučk, ki smo si jih pustili na strani posolimo in jih spaniramo v posoljeni moki, jajcu in drobtinicah, katerim smo dodali rožmarin. Nato jih ocvremo v olju.

5. Pistacije zmeljemo in jih prepražimo na maslu ter jih posolimo.

6. V skledico damo testenine, zmešane z omako, po vrhu potresemo pistacije in priložimo še vsakemu 2 kolobarčka bučk. Pa dober tek! :)

rukolo blanširamo in zmiksamo

bučke narežemo in popražimo na čebuli in česnu

dodamo rukolo in sladko smetano

testenine damo v posodico, potresemo s pistacijami in dodamo kolobarčka


Ni komentarjev:

Objavite komentar