Potrebujemo: (za 2 osebi)
- 175 g testenin (jaz sem uporabila farfalle)
- 2 bučki
- 3 pesti sveže rukole
- 1/2 čebule
- 1 strok česna
- malo sladke smetane
- moko, jajce in drobtinice, zmešane z rožmarinom
- rastlinsko olje za cvrenje
- pest olupljenih pistacij in malo masla
- sol, poper, olivno olje
Postopek:
1. V posodi zavremo osoljeno vodo in vanjo vržemo rukolo. Pustimo približno 1 minuto, nato pa jo odmaknemo z ognja, odcedimo in zmiksamo, da dobimo gladko teksturo. Odvečno vodo odcedimo.
2. Bučke olupimo in narežemo na manjše kockice (pustimo si le 4 kolobarje bučk za kasneje) ter jih prepražimo na olivnem olju, česnu in čebuli. Začinimo in počakamo, da se bučke omehčajo, med tem pa jih lahko rahlo zalivamo z vodo. Ko so pripravljene, dodamo spasirano rukolo in malo sladke smetane, ter vse skupaj še nekaj časa pustimo na ognju, da se poveže.
3. Testenine skuhamo v skladu z navodili na embalaži.
4. Tiste 4 kolobarje bučk, ki smo si jih pustili na strani posolimo in jih spaniramo v posoljeni moki, jajcu in drobtinicah, katerim smo dodali rožmarin. Nato jih ocvremo v olju.
5. Pistacije zmeljemo in jih prepražimo na maslu ter jih posolimo.
6. V skledico damo testenine, zmešane z omako, po vrhu potresemo pistacije in priložimo še vsakemu 2 kolobarčka bučk. Pa dober tek! :)
rukolo blanširamo in zmiksamo |
bučke narežemo in popražimo na čebuli in česnu |
dodamo rukolo in sladko smetano |
testenine damo v posodico, potresemo s pistacijami in dodamo kolobarčka |
Ni komentarjev:
Objavite komentar