I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

petek, 9. oktober 2015

Doma narejeni ravioli iz rožmarinovega testa

Že od nekdaj sem si želela sama narediti vrhunske raviole, a je vedno šlo nekaj narobe. Prvič sem naredila predebelo testo, drugič so se mi v vodi odprli, no danes pa mi je uspelo. Testo je super tanko, saj sem za rojstni dan dobila mašino za testenine, iztisnila sem zrak iz njih, tako da se niso odprli, v glavnem vse je šlo kot po planu. Pa še lepe oblike so. :) Nadev je zelo okusen in zanimiv, saj je narejen iz pinjolov, rikote in koromača. 

Potrebujemo: (za 2 osebi)

Za testo:

  • 230 g moke 
  • 5 rumenjakov
  • 50 ml mleka
  • ščep soli
  • malo olivnega olja
  • na drobno narezan rožmarin
Za nadev:
  • 1/4 koromača
  • 2 pesti pinjolov, maslo in strok česna
  • 250 g rikote
  • sol, poper
  • malo bazilike
Postopek:

1. Testo naredimo tako, da v posodo damo moko. Na sredini naredimo luknjo in vanjo damo rumenjake in mleko. Iz sredine počasi gnetemo testo, dokler ne nastane enotno. Posolimo in dodamo malce olivnega olja ter rožmarina in gnetemo še nekaj časa, da bo testo "smooth". Če je preveč lepljivo, dodamo še malo moke. Testo oblikujemo v kepo, ga zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za vsaj pol ure.

2. Za nadev najprej narežemo koromač na manjše kose in ga skuhamo v slani vodi (približno 20 minut). Ko je gotov, ga zmiksamo in odcedimo odvečno tekočino. Pinjole prepražimo na maslu in nasekljanem česnu, dokler se malce ne obarvajo. Zmiksamo jih in dodamo v rikoto. Dodamo še koromač in baziliko, po potrebi še dosolimo in zmešamo v gladko zmes. Postavimo v hladilnik.

3. Testo razvaljamo na trakove, približno 10 cm široke in 70 cm dolge, oziroma čim daljše. Razvaljamo jih na 2 mm debeline, saj bodo drugače ravioli predebeli. Najbolje je pri tem uporabljati mašino za testenine. 

4. Dresirno vrečko napolnimo z našim nadevom in ga nabrizgamo v kupčke po testu do polovice (glej sliko). Okoli njih s čopičem namažemo malo hladne vode, da se bo testo zalepilo. Drugo polovico traka prepognemo čez prvo, da pokrije kupčke, nato pa z modelčkom po okusu (jaz sem si izbrala modelček v obliki rožice) oblikujemo raviole. Vsakega posebej primemo, in postopoma v krogu iz njega iztiskamo zrak, da se ne bodo razprli v vodi. 

5. Ko so vsi ravioli pripravljeni, jih položimo v slano vodo, ki rahlo vre in jih kuhamo 1 minuto in 20 sekund za najboljši rezultat. Postrežemo tako, da jih prelijemo s stopljenim maslom, v katerega smo dodali začimbe po želji. :)

koromač skuhamo in zmiksamo

naredimo testo

popražimo pinjole na maslu in česnu ter jih zmiksamo ter dodamo rikoto in koromač

na trake iz testa dajemo nadev po kupčkih gor

prepognemo drugi del traka čez in z modelčki oblikujemo raviole

iztisnemo zrak, skuhamo in postrežemo!:)

dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar