Potrebujemo: (za 2 osebi)
Za testo:
- 230 g moke
- 5 rumenjakov
- 50 ml mleka
- ščep soli
- malo olivnega olja
- na drobno narezan rožmarin
Za nadev:
- 1/4 koromača
- 2 pesti pinjolov, maslo in strok česna
- 250 g rikote
- sol, poper
- malo bazilike
Postopek:
1. Testo naredimo tako, da v posodo damo moko. Na sredini naredimo luknjo in vanjo damo rumenjake in mleko. Iz sredine počasi gnetemo testo, dokler ne nastane enotno. Posolimo in dodamo malce olivnega olja ter rožmarina in gnetemo še nekaj časa, da bo testo "smooth". Če je preveč lepljivo, dodamo še malo moke. Testo oblikujemo v kepo, ga zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za vsaj pol ure.
2. Za nadev najprej narežemo koromač na manjše kose in ga skuhamo v slani vodi (približno 20 minut). Ko je gotov, ga zmiksamo in odcedimo odvečno tekočino. Pinjole prepražimo na maslu in nasekljanem česnu, dokler se malce ne obarvajo. Zmiksamo jih in dodamo v rikoto. Dodamo še koromač in baziliko, po potrebi še dosolimo in zmešamo v gladko zmes. Postavimo v hladilnik.
3. Testo razvaljamo na trakove, približno 10 cm široke in 70 cm dolge, oziroma čim daljše. Razvaljamo jih na 2 mm debeline, saj bodo drugače ravioli predebeli. Najbolje je pri tem uporabljati mašino za testenine.
4. Dresirno vrečko napolnimo z našim nadevom in ga nabrizgamo v kupčke po testu do polovice (glej sliko). Okoli njih s čopičem namažemo malo hladne vode, da se bo testo zalepilo. Drugo polovico traka prepognemo čez prvo, da pokrije kupčke, nato pa z modelčkom po okusu (jaz sem si izbrala modelček v obliki rožice) oblikujemo raviole. Vsakega posebej primemo, in postopoma v krogu iz njega iztiskamo zrak, da se ne bodo razprli v vodi.
5. Ko so vsi ravioli pripravljeni, jih položimo v slano vodo, ki rahlo vre in jih kuhamo 1 minuto in 20 sekund za najboljši rezultat. Postrežemo tako, da jih prelijemo s stopljenim maslom, v katerega smo dodali začimbe po želji. :)
koromač skuhamo in zmiksamo |
naredimo testo |
popražimo pinjole na maslu in česnu ter jih zmiksamo ter dodamo rikoto in koromač |
na trake iz testa dajemo nadev po kupčkih gor |
prepognemo drugi del traka čez in z modelčki oblikujemo raviole |
iztisnemo zrak, skuhamo in postrežemo!:) |
dober tek! :) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar