Potrebujemo:
TESTO:
- 14 rumenjakov
- 100 g špinače
- 500 g ostre moke
KREMA IZ BUČK:
- 400 g bučk
- olje
- 1 čebulo
- 1/2 stroka česna
- 200 ml vode
- 200 ml sladke smetane
- nekaj bazilike
- sol, poper
RUKOLA:
- 250 g rukole
- olivno olje
- sol, poper
IZDELAVA RAVIOLA:
- 1 jajce
- sol
OMAKA:
- 130 ml sladke smetane
- 400 ml mleka
- 200 g brie-ja
- 1 čajna žlička karija
- sol, poper
Postopek:
1. Za testo najprej pripravimo špinačni klorofil. Špinačo damo v osoljeno vrelo vodo, počakamo, da uvene (nekaj sekund), jo odcedimo in zmiksamo ter odcedimo odvečno vodo. Zmešamo jo skupaj z rumenjaki in jo dodamo moki. Zgnetemo testo, razvaljamo na debelino 1 cm in zavijemo v folijo za živila ter pustimo počivati v hladilniku vsaj dve uri.
2. Bučke olupimo in narežemo na majhne kockice, jih prepražimo na olju, dodamo česen in čebulo, še nekaj časa pražimo, nato pa vse skupaj zalijemo z vodo. Ko se voda pokuha, dodamo sladko smetano in baziliko. Kuhamo še nekaj časa, cca. 10 minut, nato pa zmiksamo tako, da najprej zmiksamo samo bučke, šele kasneje pa dodajamo omako in s tem reguliramo gostoto kreme. Mora biti dovolj gosta. Solimo in popramo.
3. Rukolo narežemo na manjše kose, nato pa jo popražimo na olivnem olju. Odstavimo in popivnamo s papirnatimi brisačkami, da gre odvečna tekočina stran. Začinimo.
4. Testo razvaljamo na debelino 1 mm (najbolje s strojčkom za testenine). Odrežemo ga na kvadrate, velike približno 16x16 cm. Robove premažemo z beljaki, nato pa na sredino postavimo malo rukole, nanjo nabrizgamo kremo iz bučk, v sredino položimo rumenjak in ga posolimo. Stranice stisnemo skupaj, da nastane piramida. Raviol mora biti dobro zaprt, saj voda ne sme priti vanj. Raviole damo v osoljeno vrelo vodo in kuhamo 4 minute. Rumenjak mora steči ven, ko raviol prerežemo.
5. Za omako zavremo sladko smetano in mleko, dodamo nariban brie in počakamo, da se razpusti. Začinimo s karijem in poprom ter še malce dosolimo. Odstavimo, zmiksamo s paličnim mešalnikom in precedimo. Omako še spenimo s paličnim mešalnikom in prelijemo čez raviol.
6. Dober tek!
ločimo rumenjake (na sliki moja najbolj luškana pomočnica za ločevanje) |
naredimo klorofil |
zgnetemo testo |
narežemo bučke |
naredimo kremo |
naredimo še omako |
pripravimo rukolo |
pripravimo raviol |
in ga zapremo ter skuhamo :) |
dober tek! |
:) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar