Potrebujemo: (za 6 palačink premera 10cm)
- 1 šalico moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlička vanilijinega sladkorja
- 1/2 žličke soli
- 1 jajce (veliko)
- 3/4 šalice mleka
- 2 žlici masla (stopljenega)
- malo olja
Postopek: (pot do raja, res!)
1. V skledi zmešaj moko, pecilni prašek, vanili sladkor, navaden sladkor in sol.
2. V drugi skledi zmešaj mleko in jajce ter malo zžvrkljaj z vilico. Nato dodaj še stopljeno maslo in še malo premešaj.
3. Mlečno zmes zlij v suhe sestavine (moko, sladkor...) in zmešaj, a ne preveč. Ostati mora grudičasto, če ne bodo palačinke preveč trde in premalo "fluffy".
4. Na ognju segrej manjšo ponev, na katero si dal/a par kapljic olja.
5. Ko se olje dovolj segreje, z zajemalko zajemi testo (približno 1/4 šalice testa za eno palačinko) in ga zlij na ponev. Ko se pričnejo na zgornji strani palačinke delati mehurčki, je čas da palačinko obrneš (cca. 30 sekund vsako stran).
6. Ko narediš vse palačinke, jih zloži na kup in prelij s prelivom po želji. (jaz sem včeraj stopila čokolado, ji dodala malo mleka in prelila čez, nato pa sem potresla čez še mlete arašide)
7. Pojej še tople in dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar