I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sobota, 28. junij 2014

Poletne testenine

Danes nisem imela pojma kaj bi skuhala, zato sem pobrskala po hladilniku in našla v njem vse, kar potrebujemo za pripravo teh testenin. Zato je tukaj, če nimate pojma kaj bi si danes skuhali, ena (enostavna) rešitev! :)


končni izdelek
Potrebujemo (za 4 osebe):
  • olivno olje
  • 1/2 rdeče čebule (nasekljane) 
  • 1/2 stroka česna (nasekljanega)
  • sol, poper
  • 0,25 litra sladke smetane
  • žlica kisle smetane
  • muškatni orešček (cca 1/2 žličke)
  • 1/2 žličke curryja v prahu
  • 35g jedrc pinje (pinjolov)
  • 5 špargljev (cca 120g, olupljenih in narezanih na 2cm dolge kose)
  • 1 bučka, velika (olupljena in narezana na kockice)
  • malo masla za namazat pekač
  • 200g mozzarelle
  • 450g testenin (katerihkoli majhnih)

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 170°C, pekač (20x20cm) namažemo z maslom. Že vnaprej lahko damo segrevati vodo za testenine, da ne bo treba kasneje čakati, da voda zavre.

2. Na veliko ponev kapnemo nekaj olivnega olja ter popražimo čebulo in česen, da čebula "postekleni".

3. V ponev dodamo olupljene in narezane šparglje ter bučke. Posolimo in popopramo ter pražimo približno 5 minut, vmes lahko malce zalivamo z vodo (3 žlice vode naenkrat, ne več). Po približno 5 minutah, zalijemo s 1/2 skodelice vode, pokrijemo in pustimo da se duši in zmehča, približno 7 minut. Vmes preverjamo in malo premešamo, da se ne zažge. Ko odstranimo pokrov, pražimo še nekaj časa, da voda popolnoma izhlapi. Takrat dodamo pinjole in jih slabo minutko pražimo s šparglji in bučkami (po potrebi še malo dosolimo).

4. Testenine skuhamo v skladu z navodili na škatli.

5. V skledi zmešamo sladko smetano, kislo smetano, malo popra in soli, muškatni orešček ter curry. To zmes prelijemo čez bučke in ostalo ter še malo prevremo, da se zgosti (lahko dodamo žlico vode, v kateri se kuhajo testenine, saj se bo omaka zaradi škroba zgostila).

6. Testenine ocedimo in jih zmešamo z omako. Na pekač, ki smo ga namazali z maslom, damo testenine, po vrhu pa potresemo mozzarello in malo popra.

7. Položimo v pečico in pečemo cca 20 minut, oziroma toliko, da se mozzarella stopi in rahlo zapeče.

8. Dober tek :)


Še nekaj slik:


Sama si sestavine pripravim vnaprej, da ni potem med kuhanjem panike, ko ugotovimo, da moramo še nekaj nasekljati, na štedilniku pa se nam vse že žge.

Praženje bučk in špargljev.

Sestavine za omako.

Omako dodamo k testeninam.

Po vrhu potresemo mozzarello.

mmmmmmmmmmm




Ni komentarjev:

Objavite komentar