Potrebujemo: (za 3 osebe)
- olivno olje
- 2 mladi čebuli z zelenim delom vred
- 1 korenina peteršilja
- 1/4 gomolja zelene
- 280g koruze (iz pločevinke, kuhane v sopari)
- 1 liter piščančje osnove (1 liter vode in dve piščančji kocki)
- 1/2 žličke muškatnega oreščka
- brizg sladke smetane
- sol, poper
- sir za potresti čez (Jošt/Gauda, nariban)
Postopek:
1. Na olivnem olju prepražimo na kolobarčke narezani mladi čebuli, na kocke narezano korenino peteršilja in prav tako na kocke narezan gomolj zelene nato pa solimo in popramo.
2. Ko se zelena in peteršilj malce zmehčata, dodamo koruzo in počasi malo po malo zalivamo z vodo, a ne preveč. To delamo približno 10 minut, nato pa dolijemo osnovo, ki smo si jo pripravili (zavremo 1 liter vode, umaknemo iz ognja in noter vržemo 2 kocki piščančje osnove), potresemo z muškatnim oreščkom in kuhamo še naslednjih 10 minut.
3. Po 10 minutah odstavimo z ognja in zmešamo juho s paličnim mešalnikom, da v njej skoraj pa ni več večjih kosov zelenjave. Dodamo brizg sladke smetane in ponovno zavremo. Po potrebi še dosolimo ali dodamo še malo popra.
4. Na koncu juho potresemo z naribanim sirom, lahko že kar takoj, lahko pa postrežemo ob juhi, da si vsak lahko izbere koliko sira želi imeti v juhi. In...HOLA MEXICO!
Juha je zdaj pripravljena, lahko pa, tako kot sva si midva danes, zraven postrežemo še na ponvi popečene kruhke, začinjene z baziliko, na katere položimo popečen sir za na žar. Ta opcija je zelo dobrodošla, predvsem če po juhi ne nameravamo jesti še glavne jedi.
sestavine |
mladi čebuli in zelena (danes nisem nikjer dobila peteršilja, zato sem naredila brez njega, vseeno dobro izpade) |
popražimo |
kuhamo 10 min |
mešanje s paličnim mešalnikom |
ker je vse boljše s sladko smetano ;) |
omnjomnjom |
Ni komentarjev:
Objavite komentar