I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sreda, 17. september 2014

Česnovi meski

Za tale recept nimam niti malo zaslug. Recept je namreč "last" Tomove mami. Meski nastanejo mehki in božaanski, česen pa med praženjem izgubi intenziven okus, ostane le najboljši del. Ta jed me je navdušila že prvič ko sem jo probala pri Tomu in od takrat je obvezen del mojega jedilnika. Zraven super paše pire krompir ali pa "odštekan pire krompir" (recept je med objavami). :))



Potrebujemo: (za 3 osebe)

  • 2 velika fileja piščančjih prsi
  • 3 večje stroke česna
  • soja sos
  • poper (ne sol!)
  • olivno olje
  • malo masla





Postopek:

1. Fileje vodoravno prerežemo na veliko tanjših zrezkov (čim bolj tanjši, tem bolj dobri). Česen narežemo na kolobarčke.

2. V posodo damo malo olivnega olja, prelijemo s soja sosom, dodamo nekaj kolobarčkov česna in gor zložimo nekaj zrezkov. Postopek ponavljamo, dokler imamo zrezke. Popopramo in pustimo stati nekaj časa, da meso malce vpije omako. 

3. Na ponvi razpustimo malo masla in damo zrezke z omako in česnom vred gor. Malce popražimo in pokrijemo s pokrovom, da se malce podušijo (to jim doda to božansko mehkobo), nekaj minut. Nato odkrijemo in še nekaj minut pražimo, da postanejo zlato-rjavi. In postrežemo! :) easy as that!


česen narežemo na kolobarčke


v posodo damo česen, olivno olje in soja sos


dodamo zrezke, popopramo


malce popražimo


pokrijemo


še malo popražimo in to je to! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar