I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sreda, 3. september 2014

Zelene testenine

Ko se mi ne da v trgovino in ko si želim porabiti stvari, ki jih že imam doma, nastane tale recept. V te testenine sem dala vse, kar sem imela doma, in čisto po naključju so skoraj vse sestavine zelene. Verjetno je danes en tak zelen dan. ;) 


Zelenooo :)

Potrebujemo: (za 2-3 osebe)

  • 3 valje zmrznjene špinače
  • 1 bučko, srednje veliko
  • vejico pehtrana
  • pest lešnikov
  • sol, poper, olivno olje
  • pest nepasirane skute
  • 300g katerih koli testenin
  • brizg sladke smetane



Postopek:

1. Testenine skuhamo v posoljeni vodi po navodilih na pakiranju in jih odcedimo ter malce polijemo z olivnim oljem. Pustimo na strani.

2. Na ognju stopimo zmrznjeno špinačo, dodamo čisto malo vode in mešamo, dokler se popolnoma ne odmrzne. Na koncu posolimo in poporamo.

3. Bučko olupimo, narežemo na kockice in jo prepražimo na olivnem olju, in sicer približno 5 minut. Vmes posolimo in popopramo. Nato bučko zalijemo s približno 1/2 skodelice vode in pokrijemo ponev, da se malce poduši, približno 5 minut. Odkrijemo, še malo začinimo in pražimo še nekaj minut, da bučke postanejo mehke.

4. Na deski nasekljamo pest lešnikov in narežemo pehtran na majhne delčke. Bučkam dodamo lešnike, pehtran in špinačo. Pražimo, vmes dodamo sladko smetano, sol, poper in umaknemo z ognja. V ponev nadrobimo še skuto nato pa testenine premešamo z omako, po potrebi še malo začinimo in pogrejemo in to je to! :)


skuhamo testenine in jih polijemo z malo olivnega olja


odmrznemo špinačo


ko se odmrzne, jo posolimo in poporamo


popražimo in podušimo bučke


narežemo svež pehtran


nasekljamo lešnike


bučkam dodamo lešnike, pehtran in špinačo ter malce sladke smetane


umaknemo z ognja in dodamo skuto


vse skupaj zmešamo s testeninami in...


dober tek! :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar