I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

torek, 23. september 2014

Paprikaste farfalle

Prejšnji teden smo se s prijatelji opravili v Opatijo, kjer imamo vikend. Naša tradicija je, da si tam vsi skupaj (skoraj) vsak dan skuhamo nekaj dobrega. Najboljša stvar pa je, da tam lahko kuhamo zunaj. Ni lepšega kot skupinsko seklanje in lupljene zelenjave na sončku in kuhanje na svežem zraku. Po prekrokani noči smo si nekaj dni nazaj naredili tele super testenine. Morda si bo kdo mislil "Paprike in testenine?! To ne gre skupaj!" ampak verjeli ali ne, še kako gre! ;)



mmmmm :D
Potrebujemo: (za 5 oseb)

  • 600g farfal (testenin v obliki metuljčkov)
  • 5 paprik (3 zelene, 2 rdeči)
  • 1 belo čebulo, nasekljano
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • sol, poper, muškatni orešček
  • 1 veliko žlico sladke paprike v prahu
  • olivno olje
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 majhno smetano za kuhanje
  • 1 žličko vegete
  • 2 veliki žlici paradižnikovega koncentrata (iz tube)

Postopek:

1. Farfalle skuhamo v skladu z navodili na škatli. 

2. Čebulo in česen nasekljamo. Paprike narežemo na majhne koščke (1x1 cm) in odstranimo sredico.

3. Na ponvi segrejemo olivno olje in prepražimo čebulo in česen. Dodamo paprike in jih pražimo približno 15 minut, da se zmehčajo. Vmes popramo in solimo ter dodamo vegeto.  

4. Nato čez prelijemo obe smetani ter pemešamo in dodamo še papriko v prahu in paradižnikov koncentrat. Po potrebi še začinimo ter dodamo muškatni orešček. 

5. Premešamo s testeninami in postrežemo. Zraven paše zelena solata.:)


narežemo paprike

nasekljamo česen in čebulo


sestavine 


na olivnem olju prepražimo česen in čebulo

kuhanje na svežem zraku :D

popražimo čebulo in jo začinimo

pražimo, dokler se ne zmehča

dodamo smetano in vse ostalo :)

konec! :)

zraven postrežemo še zeleno solato.

Ni komentarjev:

Objavite komentar