I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

nedelja, 31. avgust 2014

Odštekan pire krompir

Pire krompir je verjetno ena izmed najbolj pogostih prilog k razlčičnim zrezkom in ostalim jedem. A dolgočasno je vedno jesti isti pire... Zato vam danes predstavljam mojo verzijo pireja. Idejo mi je dala moja mami, ki je pred kratkim v pire dodala brokoli, jaz pa sem se odločila, da dodam korenje (ker mi je sicer prijazna prodajalka v Mercatorju podarila 1kg korenja a sedaj nimam kam z njim), mlado čebulo in pistacije. Rezultat je neverjeten, saj ima nam domač okus po pire krompirju, le da je malce izboljšan z novostmi. :) 

pire posebne sorte :D


Potrebujemo: (za 3 osebe)

  • 3 korenčke
  • 3 velike krompirje
  • 2 mladi čebuli
  • 40g pistacij
  • malo masla
  • brizg sladke smetane
  • sol



Postopek:


1. Korenčke in krompir olupimo in narežemo na manjše kose. Oboje damo kuhati v osoljeno vodo, a v dve različni posodi. Krompir kuhamo približno 20 minut, da se zmehča, korenje pa približno pol ure.

2. Medtem ko se krompir in korenje kuhata, narežemo mlado čebulo z zelenim delom vred na kolobarčke, jo popražimo na malo masla, posolimo in dodamo zmlete pistacije. Pražimo še nekaj časa, približno 3 minute, da se še pistacije malce popražijo. Odstavimo.

3. Ko se krompir skuha, ga odcedimo in stečkamo. Korenje pravtako odcedimo in ga "zmiksamo" v multipraktiku z nožkom. Korenje nato dodamo k krompirju in vsemu skupaj dodamo sladko smetano. Stečkamo vse skupaj, da pride enotna masa, na koncu pa dodamo še popraženo mlado čebulo in pistacije ter premešamo.

4. Po potrebi še malo posolimo in pire je narejen! :)) Postrežemo ob katerikoli jedi, zraven katere paše navaden pire krompir. :)


olupimo in narežemo krompir ter korenje


oboje skuhamo v osoljeni vodi


narežemo še mlado čebulo z zelenim delom vred


zmeljemo pistacije


na maslu popražimo mlado čebulo


dodamo še pistacije


ko je korenje skuhano, ga zmiksamo


stečkamo korenje, krompir in dodamo sladko smetano


dodamo še mlado čebulo in pistacije in zmešamo


in tukaj imamo zvezdo kosila! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar