Quesadillas so tortilje, napolnjene s sirom in ostalim nadevom (meso, zelenjava...). Izhajajo iz Mehike, ime pa izvira iz kombinacije besede tortilja in besede "queso", ki pomeni v španščini sir. Tako združimo ti dve besedi in dobimo "quesadilla". Jaz osebno obožujem mehiško kuhinjo in quesadillas niso izjema. Postreči jih moramo še tople, saj se drugače sir strdi in izgubijo svoj čar. Lahko jih jemo kot glavno jed ob recimo solati, ali pa kot prigrizek. Jaz in Tom sva si jih včeraj naredila za večerjo.:)
|
mmmmm :) |
Potrebujemo: (za 2 quesadilli)
- olivno olje
- 1 majhen ali 1/2 velikega pora
- 1 strok česna
- veliko žlico medu
- 1 file piščančjih prsi, skuhan in nariban
- sol, poper
- 2 ščepca koriandra v prahu
- 2 tortilji (koruzni ali pšenični)
- vsaj 1 skodelica naribanega sira
- malo čilija v prahu
- kisla smetana (za zraven, ni obvezno)
1. Piščančji file skuhamo (v vreli vodi 12 minut) in ga naribamo. Nasekljamo por in česen ter ju popražimo na olivnem olju. Dodamo piščanca, med, sol, poper, koriander in čili in pražimo še nekaj minut.
2. Na namaščeno ponev položimo tortiljo in jo, takoj ko se malo segreje, obrnemo. Po celotni tortilji potresemo sir, na eno polovico pa razporedimo nadev. Ko se skoraj ves sir stopi, prepognemo tortiljo tako, da dobi obliko črke D (glej sliko). Nato popečemo na vsaki strani malo, da se zlato popeče. To ponovimo še z drugo tortiljo in to je to! :)
3. Po želji lahko vsako tortiljo razrežemo na pol, tako da dobimo 4 trikotnike. Lahko postrežemo s kislo smetano, ki zelo paše zraven, saj so quesadillas malce pekoče zaradi čilija. :)
|
por in česen nasekljamo, skuhan piščančji file pa naribamo |
|
popražimo por in česen |
|
sama nisem imela koriandra v prahu, zato sem zdrobila semena |
|
poru in česnu dodamo še piščanca, med, čili, koriander, sol in poper |
|
na ponvi tortiljo potresemo s sirom |
|
na polovico dodamo še nadev |
|
pražimo iz vsake strani in... |
|
ta-daaa :) (to je kao angelček haha) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar