I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sobota, 2. avgust 2014

Quiche z rukolo in pinjoli

Quiche je v bistvu slana pita. Izhaja iz Francije, a se je razširil po skoraj celem svetu. Lahko ga jemo za zajtrk, za "brunch", za večerjo ali pa ponudimo na zabavah. Tale recept je izumila moja mami in je božanski! Sama priprava nam ne vzame veliko časa, rezultat pa je neverjeten. Ko ga enkrat poskusiš, si preprosto ne moreš pomagati, da ga ne bi jemal še en košček pa še malo pa še res malo, čisto toliko da "popraviš" videz na pekaču in to se nadaljuje dokler ga ne zmanjka ;).

Potrebujemo: (za en pekač za pite, s premerom 28 cm)

njamiii
TESTO:
  • 300g moke
  • 200g masla
  • 1 jajce
  • malo sladke smetane
  • sol
NADEV:
  • 300 ml sladke smetane
  • 3 jajca
  • muškatni orešček
  • 100g kajmaka
  • 1 mlada čebula
  • pest rukole
  • sol, poper
  • pest pinjolov (+malo masla, da jih prepražimo)

Postopek:

1. Zgnetemo vse sestavine za testo, zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za 1 uro.

2. Pečico segrejemo na 200°C. Testo vzamemo iz hladilnika, pekač za pite namažemo z maslom, ga pomokamo in obložimo s testom.

3. Za nadev zmiksamo vse sestavine, razen mlade čebule in rukole. Rukolo na ponvi prepražimo z mlado čebulo, pustimo da se malce ohladi in še to dodamo v nadev.

4. Nadev prelijemo čez testo, po vrhu potresemo na maslu prepražene pinjole in damo v pečico za pol ure. Postrežemo lahko toplo ali mrzlo.

Sestavine za testo zgnetemo

testo damo v hladilnik

obložimo pekač

sestavine za nadev

zmiksamo

prepražimo rukolo

in še pinjole

nadev prelijemo čez testo

spečeno!


dober tek :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar