I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

petek, 1. avgust 2014

Kremna juha iz bučk

Tale recept mi je prišel na misel, ko nekega dne nismo imeli doma nobene zelenjave razen bučk in čebule. Razmišljala sem, kaj lahko z vsemi temi bučkami naredim in ideja se je porodila. V juho dodamo curry, da dobi nek poseben pridih, katerega nismo vajeni pri juhah in ravno to jo naredi posebno. :)


Potrebujemo: (za 4 osebe)
  • 3 bučke
  • pol srednje velike bele čebule
  • olivno olje
  • zravnana žlica curry-ja
  • 1 liter piščančje osnove
  • brizg sladke smetane
  • sol, poper, muškatni orešček



Postopek:

1. Čebulo nasekljamo, bučke pa olupimo in narežemo na manjše kocke. V posodi  na olivnem olju prepražimo čebulo, posolimo in potresemo s curry-jem.

2. Dodamo bučke in jih pražimo dokler se ne zmehčajo. Jaz osebno jih pražim recimo 5 minut, nato jih malce zalijem z vodo (s 1/2 dcl vode) in pokrijem, da se malo dušijo. Po parih minutah odkrijem pokrov, še malo popražim in postanejo mehke. Medtem ko se bučke pražijo, pripravimo piščančjo osnovo.

3. Ko postanejo mehke, čez prelijemo osnovo in pustimo da zavre.

4. Nato zmanjšamo ogenj, pokrijemo posodo in kuhamo 20 minut.

5. Dodamo sladko smetano, zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes in začinimo s poprom, soljo in oreščkom.

6. Lahko postrežemo s popečenimi kruhki.

sestavine

prepražimo bučke

jih malce zalijemo

ko se zmehčajo, dodamo piščančjo osnovo

sladka smetana, palični mešalnik, začimbe in voila!

2 komentarja:

  1. Če recimo ne maraš čebule, kaj bi bil lahko nadomestek nje?.
    Sicer pa lušten recept. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Namesto čebule bi dobro funkcioniral recimo por ali pa mlada čebula, če to marate. :) Hvala.

      Izbriši