Potrebujemo: (za 4 osebe)
- 3 bučke
- pol srednje velike bele čebule
- olivno olje
- zravnana žlica curry-ja
- 1 liter piščančje osnove
- brizg sladke smetane
- sol, poper, muškatni orešček
Postopek:
1. Čebulo nasekljamo, bučke pa olupimo in narežemo na manjše kocke. V posodi na olivnem olju prepražimo čebulo, posolimo in potresemo s curry-jem.
2. Dodamo bučke in jih pražimo dokler se ne zmehčajo. Jaz osebno jih pražim recimo 5 minut, nato jih malce zalijem z vodo (s 1/2 dcl vode) in pokrijem, da se malo dušijo. Po parih minutah odkrijem pokrov, še malo popražim in postanejo mehke. Medtem ko se bučke pražijo, pripravimo piščančjo osnovo.
3. Ko postanejo mehke, čez prelijemo osnovo in pustimo da zavre.
4. Nato zmanjšamo ogenj, pokrijemo posodo in kuhamo 20 minut.
5. Dodamo sladko smetano, zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes in začinimo s poprom, soljo in oreščkom.
6. Lahko postrežemo s popečenimi kruhki.
sestavine |
prepražimo bučke |
jih malce zalijemo |
ko se zmehčajo, dodamo piščančjo osnovo |
sladka smetana, palični mešalnik, začimbe in voila! |
Če recimo ne maraš čebule, kaj bi bil lahko nadomestek nje?.
OdgovoriIzbrišiSicer pa lušten recept. :)
Namesto čebule bi dobro funkcioniral recimo por ali pa mlada čebula, če to marate. :) Hvala.
Izbriši