I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

ponedeljek, 18. avgust 2014

Piščančji cordon bleu

Cordon bleu je znana francoska jed. Gre za pohano meso, v katerega "skrijemo" šunko in sir. Večina ljudi se ustraši "resnega" imena te jedi, a strah ni upravičen- jed je namreč dokaj lahka za narediti. :) Danes vam bom predstavila svojo verzijo priprave cordon bleu-a, moj namen pa je prikazati enostavnost priprave te jedi. :)

njamii :))
Potrebujemo: (za 4 zrezke)
  • 2 debela fileja piščančjih prsi
  • sol, poper
  • 4 rezine pečenega pršuta
  • 4 rezine sira Jošta
  • moko, jajca, drobtinice in baziliko v prahu za paniranje
  • olivno olje
  • malo masla
  • +prozorno kuhinjsko folijo in zobotrebce


Postopek:

1. Piščančje fileje vodoravno prerežemo na pol, da iz vsakega fileja dobimo 2 tanjša. Vsak file nato prekrijemo s prozorno folijo (da se meso ne poškoduje) in jih potolčemo s kladivom za meso, da postanejo še tanjši.

2. Vsak file posolimo in popopramo. Folijo položimo na delovno površino, nanjo položimo file, na file položimo rezino pečenega pršuta in rezino sira ter vse skupaj zavijemo s folijo vred v "obliko bonbona" (na sliki). To ponovimo z vsakim filejem in jih položimo v hladilnik za 1/2 ure.

3. Vzamemo iz hladilnika in odstranimo folijo, fileje pa pritrdimo z zobotrebci. Pripravimo tri krožnike, na enega damo moko, v drugemu razžvrkljamo jajca, v tretjega pa damo drobtinice, katere smo zmešali z baziliko v prahu. Vse (moko, jajca, drobtinice) posolimo in spaniramo fileje. V jajca in drobtinice damo vsak file dvakrat, torej je vrstni red moka, jajca, drobtinice, jajca, drobtinice.

4. Ko vse fileje spaniramo, na ponev brizgnemo nekaj olivnega olja in fileje popečemo iz vsake strani, da nastanejo zaprti zlatorjavi kvadri (zaprti zato, ker mora poha prekriti cel file, brez lukenj). To traja nekaj minut.

5. Pečico segrejemo na 175 °C, fileje položimo na pekač, v katerega smo vrgli nekaj kockic masla in pečemo 20 minut, da se meso do konca speče.

6. Ko jih vzamemo ven iz pečice, moramo obvezno odstraniti zobotrebce, preden postrežemo. "Kvadre" lahko narežemo, lahko pa jih kar tako postrežemo.

7. Zraven paše pire krompir, lahko pa se gremo neko piknik varianto in postrežemo s kruhom oz. toasti. Dober tek! :D


vodoravno prerežemo fileje
 

zavijemo v folijo, potolčemo in odstranimo folijo
 

posolimo in popopramo
 

spet nastavimo folijo spodaj, gor položimo pečen pršut in sir
 

zavijemo v "bonbon" in damo v hladilnik
 


odvijemo folijo in fileje pritrdimo z zobotrebci
 

pripravimo stvari za paniranje


spaniramo fileje (jaz sem imela le 3)
 

na olivnem olju popečemo iz vsake strani
 

damo v pekač, dodamo še nekaj masla in damo v pečico
 

končni izdelek če narežemo :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar