I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

petek, 15. avgust 2014

Testenine s škampi in špinačo

Od nekdaj sem bila nora na škampe. To je verjetno moja najljubša morska hrana, katero jem že od kar znam govoriti. Zato sem najbolj srečna ko pride poletje in z njim okus po škampih. Danes ni ravno poletni dan, a si ga lahko pričaramo z okusi iz morja... :) Recept je zelo enostaven in je gotov v desetih minutah.


Potrebujemo: (za 2 osebi, če želimo, da nam ostane še malo za večerjo ;) )


njam njam
  • 220g testenin (po želji)
  • 1/2 nasekljane čebule
  • strok nasekljanega česna
  • 25 manjših škampov ali malo manj velikih
  • 2 pesti sveže špinače v listih
  • muškatni orešček, sol, poper
  • malo olivnega olja
  • 2 dcl sladke smetane
  • pest naribanega sira (Jošta ali Gaude)


Postopek:

1. Testenine skuhamo v skladu z navodili na pakiranju.

2. Na ponev brizgnemo malo olivnega olja in na njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo škampe in jih pražimo cca 5 minut. Dodamo še špinačo, pražimo 1/2 minute, nato pa dodamo še smetano in sir in pustimo na ognju toliko časa, da se sir stopi in poveže s smetano. Začinimo po okusu in dodamo še malo muškatnega oreščka.

3. Vse skupaj premešamo s testeninami in kosilo je pripravljeno! :D


na čebuli in česnu prepražimo škampe
 

dodamo špinačo
 

in še sir in smetano ter začinimo
 

kosilo je pripravljenoo :)

 

in še dokaz moje dolgoletne ljubezni do škampov <3 :D
lovin' it since 1997





Ni komentarjev:

Objavite komentar