I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

ponedeljek, 11. avgust 2014

Cannelloni s špinačo, sirom in pistacijami

Cannelloni so testenine valjaste oblike, katere lahko nadevamo z različnimi nadevi, značilno pa je, da so preliti z neko omako. Ta omaka namreč doseže, da se cannelloni v pečici skuhajo. Nadevi so lahko različni, z mesom, brez mesa, s skuto, z zelenjavo, s sirom itd. V Urugvaju in Argentini celo namesto testenin uporabljajo palačinke, katere zavijejo in jih nadevajo z nadevom. Danes vam predstavljam svoj recept za cannellone, ki sem ga včeraj "zimprovizirala" doma. :)

Potrebujemo: (za 8 cannellonov)

“He looks like he's just been told there's no cannelloni in the world.”
-Phil Stone
  • zavitek pasirane zamrznjene špinače (potrebovali bomo cca 170g)
  • cannellone
  • 250g subotičkega belega sira (ali ricotte)
  • pest nasekljanih pistacij
  • 1/2 nasekljane čebule
  • poper, sol
  • malo muškatnega oreška, bazilike in kurkume v prahu
  • žlička sladkorja
  • brizg sladke smetane
  • 60g masla (za bešamel)
  • 60g moke (za bešamel)
  • 1l mleka (za bešamel)
  • olivno olje
  • pest naribanega parmezana

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 190 °C.

2. Špinačo stopimo v posodi, dodamo par žlic vode, da se ne sprime. Mešamo neprestano. Ko se odtali do konca, dodamo malo soli in popra ter ohladimo.

3. Naredimo bešamel, in sicer tako, da na ponvi razpustimo maslo, na maslu prepražimo moko, v drugi posodi pa segrejemo mleko in ga dolijemo k moki. Na zmernem ognju mešamo, dokler se bešamel ne zgosti. Vmes solimo in popramo po okusu. Na koncu dodamo še muškatni orešček in bešamel je narejen.

4. Beli subotički sir v posodi stečkamo z vilico, dodamo malo popra, soli, bazilike v prahu in par ščepcev kurkume. Čebulo nasekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Dodamo pistacije, še malo popražimo in v ponev dodamo stečkan sir, žličko sladkorja in špinačo. Dodamo še brizg sladke smetane in po potrebi še malo začinimo. Na ognju mešamo še približno minuto, da se vse skupaj poveže.

5. Na pekač zlijemo približno 1/3 bešamela. Cannellone nadevamo s špinačno maso in jih polagamo na pekač. Ko končamo, jih prekrijemo s preostalim bešamelom, po vrhu pa potresemo parmezan.

6. Pečemo 30 minut in cannelloni so pripravljeni! :)


špinačo odtalimo


ko je končana, jo še malo začinimo
 

bešamel z začimbami
 

stečkamo in začinimo sir
 

prepražimo pistacije
 

dodamo špinačo in sir
 

jaz sem uporabila cannellone znamke Barilla
 

na dno pekača zliejmo 1/3 bešamela
 

gor položimo nadevane cannellone
 

jih prelijemo z bešamelom, čez posujemo parmezan, damo v pečico in...
 


ta-daaaa

Ni komentarjev:

Objavite komentar