I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

nedelja, 24. avgust 2014

Multi kulti slane palačinke

Multi kulti palačinke sem poimenovala tako zato, ker sem skombinirala španske palačinke oz. "crepes rellenas de pollo" in grški "tzatziki". Kombinacija je morda nenavadna, a rezultat preseneti. Jed lahko pripravimo kot predjed ali kot "tapas" ali pa kot glavno jed. Priprava je dokaj enostavna, rezultat pa njamiii.

Potrebujemo:

Za palačinke: (12 palačink)
  • 125g moke
  • 2 jajci
  • 1/4 litra mleka
  • olivno olje
  • sol
  • pol žličke kurkume v prahu
Za nadev:
  • 2 grška jogurta (340g)
  • 2 kumari
  • sol, poper
  • 2 fileja piščančjih prsi
  • 2 kokošji kocki za juho
  • malo masla

Postopek:

1. Za nadev najprej olupimo obe kumari, ju naribamo, posolimo in damo na cedilo. Vsake toliko časa malo ožamemo, da se znebimo odvečne vode. Ko to naredimo, kumare pomešamo z jogurtom in popopramo.

2. V vreli vodi, v katero smo dodali jušni osnovi, skuhamo piščančje prsi. Kuhamo 12 minut, nato pa odcedimo, pustimo da se malce ohladi in piščančja prsa narežemo na majhne koščke. Na ponvi jih na maslu še malo popražimo in začinimo, zgolj zaradi okusa, nekaj minutk. Nato piščanca dodamo v tzatziki (jogurt in kumare). To bo naš nadev. Nadev lahko naredimo vnaprej in ga položimo v hladilnik, ali pa ga kar takoj uporabimo.

3. Za palačinke z električnim mešalnikom zmešamo vse sestavine, razen olivnega olja. Dobro zmešamo in damo v hladilnik za (vsaj) 1 uro. Nato vzamemo bombažno krpo, jo pomočimo v olivno olje in z njo namastimo ponev s premerom 7 cm. Na ognju segrejemo ponev. Ko se zelo segreje, gor zlijemo malo testa, da se prekrije celotna površina ponve. Čez nekaj časa palačinko obrnemo, da se zapeče še na drugi strani in to je to. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa.

4. V še vroče palačinke namestimo nadev in jih zavijemo. Dober tek! :)


naribamo kumare in posoljene damo na cedilo in jih ožamemo
 

zmešamo z grškim jogurtom
 

piščančje prsi skuhamo v vodi, kateri smo dodali jušno osnovo


jih narežemo na majhne koščke
 

in popražimo na malo masla ter začinimo
 

piščanca zmešamo s tratzikijem
 

za palačinke damo vse sestavine (razen olja) v posodo
 

in zmešamo z mešalnikom

popečemo na ponvi
 

dodamo nadev
 

in zavijemo :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar