I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

četrtek, 31. julij 2014

Čokoladni greh

S tole sladico sem se prvič srečala v Zagrebu na praksi. Teta jo je pripravila, jaz pa sem se želela kar utopiti v vsej tej čokoladi. Upala bi si reči, da je to ena boljših sladic zame. Teta mi je kasneje dala recept, jaz sem ga malce dodelala in evo, zdaj ga imate še vi! Tole je čokoladna bomba, ampak v najboljšem smislu možnem. Opozoriti moram, da jo pred pečenjem damo za 1 uro v zmrzovalnik, tako da jo začnite pripravljati dobro uro preden jo nameravate postreči. Dobra stran tega pa je, da jo lahko imate v zmrzovalniku več dni in jo samo spečete ko vam zapaše! Naredi se v 10 minutah in prav toliko se tudi peče-res enostavno! Zdaj pa preidimo k stvari... ;)

Potrebujemo: (za 4 majhne tortice)
  • 3 jajca
  • 110g sladkorja
  • 100g jedilne čokolade
  • 90g masla
  • 35g moke
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 žlica mleka
  • naribana lupinica 1/2 pomaranče
  • 1/4 žličke kardamoma v prahu

Postopek:

1. V skledi razbijemo jajca in jih z vilico stepemo s sladkorjem.

2. Čokolado na pari stopimo in na koncu dodamo maslo. Premešamo, da se maslo stopi, ohladimo in zmešamo z jajci.

3. Dodamo moko, kakav, mleko, lupinico in kardamom. Premešamo.

4. Štiri majhne posodice za souffle premažemo z maslom in pomokamo. Nato jih napolnimo z maso (skoraj do vrha) in jih postavimo v zmrzovalnik za eno uro (lahko tudi več).

5. Pečico segrejemo na 210 °C in tortice pečemo 10-13 minut. Najbolje je, če jih kar zložimo na pekač in ga damo v pečico, saj je lažje vzeti eno vročo stvar iz pečice kot štiri. :) Pomembno je, da se zunanja plast strdi, noter pa ostane tekoče. Ampak res tekoče. Če boste si rekli "uh, tole je pa preveč tekoče"-ni. Tako je mišljeno. Važno je samo, da se zunanji robovi strdijo. :)


sestavine

zmešamo jajca s sladkorjem

na pari stopimo čokolado

dodamo maslo

zmešamo čokolado z jajci

dodamo moko, kakav, mleko, lupinico

in še kardamom

takšne damo v zmrzovalnik

njamii

ja, toliko tekoče! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar