I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

torek, 15. julij 2014

Enchiladas

Enchiladas, kot lahko predvidevamo že po imenu, izvirajo iz Mehike. In ravno tale recept nas po okusu kar teleportira tja. Sočne in polne sira se kar stopijo v ustih, malo čilija pa doda "temperament" Mehike. Priprava zahteva malce več časa kakor če bi si hoteli narediti jajca na oko, ampak verjamite mi-splača se! :) 

Potrebujemo: (za 8-12 manjsih tortilj)
Enchiladas :)

  • 1 srednje velika čebula, nasekljana
  • olivno olje
  • 3 stroki česna, nasekljani
  • 3 žličke čilija v prahu
  • 2 žlički kumine
  • 3 žličke sladkorja
  • 400g paradižnikove mezge
  • 1 skodelica vode
  • 2 velika piščančja fileja (prsi)
  • 1 skodelica naribanega Cheddarja
  • 1 skodelica naribanega Jošta/Gaude
  • malo koriandra (po občutku)
  • 12 koruznih tortilj
  • sol, poper
  • kisla smetana, nacho omaka ipd. za zraven


Postopek:

1. Pečico segrejemo na 200 °C.

2. Na ponev kapnemo malo olja, dodamo čebulo in sol ter prepražimo. Dodamo še česen, čili, kumino in sladkor ter pražimo cca. 20 sekund. Dodamo mezgo in vodo, zavremo in kuhamo 5 minut, da se zgosti.

3. V omako damo piščančje prsi, zmanjšamo ogenj, pokrijemo in kuhamo 20 minut. Po 20 minutah piščanca vzamemo ven in ga narežemo na približno 1x1 cm velike koščke.

4. Omako precedimo (a tekoči del shranimo) in jo še malo začinimo (sol, poper) ter vanjo damo koščke piščančjih filiejev.  Dodamo še 1 skodelico sira (pol Jošta, pol Cheddarja) in koriander.

5. Tortilje nadevamo z nadevom, jih "zarolamo" in postavimo na pekač. Čez njih zlijemo preostali del omake (tekoči del) in posujemo še 1 skodelico sira, ki nam je ostala.

6. Pokrijemo z alu-folijo, pečemo cca. 20 minut, odstanimo folijo in pečemo še nadaljnih 5 minut, da se sir rahlo zapeče.

7. Postrežemo s kislo smetano, z nacho sir omako ali pa s čim podobnim, kar vam paše.

8. Dober tek! :)















2 komentarja:

  1. Hvala za tale recept! :) Sem ga prejle sprobal in je blo super dobr :) mogoče mal preveč kumine pa premalo mesa in ostale file :) sem mel za samo 5 tortilj :) ampak, drgač pa super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najlepsa hvala za mnenje :) Kar se kolicine tice pa je tudi odvisno od velikosti tortilj :) sm vesela da je uspelo!

      Izbriši