- 4 skodelice narezanih in olupljenih špargljev
- 3 stroke nasekljanega česna
- 1 grobo nasekljano čebulo
- 1 žlico olivnega olja
- 1 1/2 skodelice piščančje osnove
- 1/2 skodelice sladke smetane
- sol, poper
- malo muškatnega oreščka
1. Pečico nastavimo na 200 °C.
2. Šparglje, čebulo in česen damo na z olivnim oljem namazan pekač in začinimo (sol, poper).
3. Pečemo cca 20 minut, da se šparglji zmehčajo.
4. Vzamemo iz pečice, prestavimo v neko posodo in s paličnim mešalnikom zmešamo vse iz pekača. Nato dodamo osnovo, smetano in še malo začinimo ter dodamo malo muškatnega oreščka. Če so ostali koščki špargljev, lahko še malo uporabimo palični mešalnik.
5. Po potrebi precedimo in zavremo ter takoj postrežemo.
6. Dober tek! :)
Slike:
šparglji, česen in čebula |
v pekaču |
palični mešalnik na delu |
tadaaam |
Ni komentarjev:
Objavite komentar