I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

torek, 29. julij 2014

Chicken Caesar salad

Poletje naj bi bilo vroče... Čeprav letos ravno ni takšno, pa se vseeno prileže lahka solatka, še bolj pa se bo, ko/če postane (končno) vroče. Recept je enostaven, rezultat pa zares osvežilen. Pa še dokaj zdrav. :) Receptov za takšno solato je ogromno, jaz pa vam danes razkrivam svojega.

končni izdelek
Potrebujemo: (ne bom pisala koliko česa, ker je odvisno od količine oseb in od tega, koliko česa nam ta dan paše)

  • zeleno solato (najbolje neko hrustljavo)
  • piščančja prsa
  • moko, jajca, drobtinice in curry za pohanje
  • toaste
  • maslo
  • baziliko (zdrobljeno)
  • balzamični kis, olje, sol, poper
  • jogurtov preliv za solate
  • sir (Gauda ali Jošt)

Postopek:

1. Solato operemo in natrgamo.

2. Sir narežemo na majhne kockice, toaste prav tako.

3. Na ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo narezane toaste, ki smo jih posuli z malo bazilike in popoprali ter posolili. Kruhki naj se zlato zapečejo.

4. Piščančja prsa posolimo in jih damo v moko, jajca in nazadnje še v drobtinice, katerim smo dodali malce curry-ja, ki jih bo naredil malo bolj posebne. Zrezke spohamo in jih narežemo na manjše kose.

5. Solato začinimo po okusu, dodamo jogurtov preliv in vanjo damo kruhke, sir in meso.

6. Hello svežina! :D


sir in toasti, narezani na kockice

popražimo kruhke

pripravljeno za pohanje

za konec še spohamo meso

dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar