končni izdelek |
- zeleno solato (najbolje neko hrustljavo)
- piščančja prsa
- moko, jajca, drobtinice in curry za pohanje
- toaste
- maslo
- baziliko (zdrobljeno)
- balzamični kis, olje, sol, poper
- jogurtov preliv za solate
- sir (Gauda ali Jošt)
Postopek:
1. Solato operemo in natrgamo.
2. Sir narežemo na majhne kockice, toaste prav tako.
3. Na ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo narezane toaste, ki smo jih posuli z malo bazilike in popoprali ter posolili. Kruhki naj se zlato zapečejo.
4. Piščančja prsa posolimo in jih damo v moko, jajca in nazadnje še v drobtinice, katerim smo dodali malce curry-ja, ki jih bo naredil malo bolj posebne. Zrezke spohamo in jih narežemo na manjše kose.
5. Solato začinimo po okusu, dodamo jogurtov preliv in vanjo damo kruhke, sir in meso.
6. Hello svežina! :D
sir in toasti, narezani na kockice |
popražimo kruhke |
pripravljeno za pohanje |
za konec še spohamo meso |
dober tek! :) |
Ni komentarjev:
Objavite komentar