sirni al mesni, vsi so besni |
- velik paket vlečenega testa
- 500g skute
- 150g kajmaka
- 5 rumenjakov (4 za v sirnico, 1 za na vrh)
- 4 beljake
- sol, poper, olivno olje
- malo sladke smetane
Postopek:
1. V skledi zmešamo skuto, kajmak, rumenjake, sladko smetano, sol, poper in malo olivnega olja (nekaj kapljic).
2. Iz beljakov stepemo sneg in ga umešamo v maso.
3. Pekač namažemo z malo olivnega olja, nanj položimo dva sloja testa, na testo plast mase, v katero nadrobimo malo testa, da se vse skupaj malo spoji, na maso spet položimo testo in lahko vse še enkrat ponovimo (ni pa nujno).
4. Na vrh (najbolj zgornjo plast) polijemo rumenjak, zžvrkljan z malo sladke smetane in s ščepcem soli.
5. Pečemo cca pol ure na 200 °C.
6. In burek je med nami! https://www.youtube.com/watch?v=xvZiHAc-OBo
Ni komentarjev:
Objavite komentar