I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

torek, 22. julij 2014

Brownies

Ker sem v Pragi, ne kuham ravno veliko. S Tomom sva si za obletnico naredila testenine, za katere dobite recept, a s češkimi sestavinami enostavno niso bile tako dobre kot doma, zato čakam da pridem v Ljubljano, da jih naredim in pofotkam še enkrat... Zato vam bom danes predstavila recept za brownije, ki je res dober, najbolje pa jih je pojesti kar še tople in sveže!

Potrebujemo:

  • 2/3 skodelice masla
  • 140g ne preveč sladke čokolade
  • 2 skodelici sladkorja
  • 2 žlički ekstrakta vanilije
  • 4 jajca
  • 1/2 žličke soli
  • 1 skodelica moke











Postopek:

1. Pekač (približno 20x20cm velik) namažemo z maslom, obložimo s peki papirjem in čez peki papir spet namažemo maslo. Lahko malce potresemo s kakavom.

2. Pečico nastavimo na 200 °C.

3. Na majhnem ognju na ponvi stopimo maslo in čokolado. Ko se čokolada stopi, jo umaknemo iz ognja in dodamo ekstrakt vanilje.

4. V mešalniku stepemo jajca in sol, dodamo sladkor in mešamo 10 minut, da masa postane skoraj bela.

5. V jajčno maso dodamo čokolado in premešamo. 

6. Dodamo še moko in premešamo, da se je ne vidi več.

7. Maso damo v pekač, pekač v pečico in temperaturo znižamo na 175 °C.

8. Pečemo 40 minut, če zobotrebec zabodemo v testo, le-ta ne sme priti ven preveč čist.

9. Testo damo na rezalno površino in ga narežemo na kocke.

10. Dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar