I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

torek, 14. oktober 2014

Bela kremasta pizza

Podobno pizzo kot je ta, sem poskusila v gostilnici na Cresu in me je takoj navdušila. Zato sem jo danes poskusila narediti sama in moram priznati, da me je rezultat prijetno presenetil! "Bela" je zato, ker ne vsebuje paradižnika, kremasta pa zato, ker dodamo skuto, kislo smetano ipd. tako da nastane zarees kremasta. Zraven OBVEZNO postrežemo ketchup, saj zares paše zraven, če že ni paradižnika na pizzi. :) Pripravi se jo zelo hitro, saj sem uporabila že kupljeno testo za pizzo. :D


Potrebujemo: (za 1 veliko pizzo)

  • testo za pizzo (400g)
  • 3 žlice nepasirane skute
  • brizg sladke smetane
  • 1 žlica kisle smetane
  • sol, poper
  • 1 žlička polente
  • 2 žlički sezama (po želji)
  • 200g naribane mozzarelle
  • 2 pesti naribanega Jošta
  • malo olivnega olja
  • +ketchup za zraven




Postopek:

1. Pečico segrejemo na 220°C.

2. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj polijemo nekaj kapljic olivnega olja, nato pa potresemo čez še približno pol žličke polente.

3. Pekač obložimo s testom tako, da dobimo obliko pizze.Nato pa čez testo kapnemo še malo olivnega olja.

4. V posodi stečkamo skuto, dodamo kislo smetano, sladko smetano, še pol žličke polente, poper in sol. Vse premešamo v enotno maso.

5. Testo prekrijemo s skutasto maso, čez posujemo sezam, nato pa čez potresemo še mozzarello in Jošt. 

6. Pečemo približno 20-25 minut in to je to! :))


sestavine


na peki papir zlijemo malo olivnega olja in čez potresemo polento


pekač obložimo s testom za pizzo


zmešamo skuto, kislo smetano, sladko smetano, sol, poper in polento


obložimo testo


potresemo sezam


dodamo še Jošt in mozzarello in damo v pečico


pa dober tek! :)







Ni komentarjev:

Objavite komentar