I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

četrtek, 30. oktober 2014

Halloweenski candy corn cookie bites

Za tale recept si ne lastim avtorstva, saj so ti mali piškotki ameriška tradicionalna sladica za Halloween. Piškotki so tako majhni, da pojemo enega v enem "šusu" in ravno zato se imenujejo bites. In ker nas jutri čaka Halloween, menim, da je primerno, če objavim nek tematski recept. Piškotki so slastni in prikupni, njihova posebnost pa je njihova mavričnost. Uporabimo lahko katerekoli barve, tradicionalno pa so oranžno-rumeno-beli. Primerni so za zabave ali pa kar tako za "grickanje". :)


happy helloween! :)
Potrebujemo: (za 180 piškotkov-zveni veliko, a kar zginejo!)

  • 1 skodelico masla
  • 1 skodelico sladkorja
  • 1 jajce
  • 2 žlici pomarančnega ali limoninega soka
  • 2 žlički naribane lupinice limone
  • ščepec soli
  • 3 skodelice univerzalne moke
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • barve za živila (potrebujemo 2 barvi, kateri dve se odločite sami)
  • +sladkor za čez

Postopek:

1. S peki papirjem ali z aluminijasko folijo obložimo pekač za štruce (glej sliko).

2. V posodi "zmiksamo" maslo in sladkor, na dobimo kremasto teksturo. Dodamo jajce, sok, lupinico in sol ter spet "zmiksamo". Na koncu dodamo še moko in sodo ter zmešamo do konca.

3. Testo razdelimo na tretjine. Prvo pustimo belo, drugo in tretjo pa pobarvamo z želenimi barvami. 

4. Belo tretjino položimo na dno pekača in jo potlačimo, da prekrije celotno dno. Čez damo še drugo in nato še tretjo tretjino. Pokrijemo s prozorno folijo in damo v hladilnik za 2 uri, da se testo strdi in bomo lažje rezali.

5. Pečico segrejemo na 190°C. 

6. Testo vzamemo iz hladilnika in ga damo ven iz pekača za štruce. Odstranimo peki papir in položimo "štruco" na desko. Narežemo na 0,5 cm široke kolobarčke, nato pa vsak kolobarček narežemo na 6 kosov, da nastanejo trikotnički. 

7. Zložimo jih na normalen, s peki papirjem obložen pekač in pečemo 7-10 minut, da koti postanejo trdi, ostalo pa svetlo rjavo. 

8. Ko so še vroči jih damo v skledo s sladkorjem, da se prime na njih. Ohladimo in postrežemo. 

9. Pa vesel Halloween! :)

s folijo obložimo pekač za štruce


zmešamo maslo in sladkor


dodamo jajca, sok, lupinico, sol, moko in sodo


zgnetemo in razdelimo na tretjine


pobarvamo tretjino rumeno


drugo pa modro :)



dno pekača obložimo s belim testom



čez razporedimo modro testo


in na vrh še rumeno ter damo v hladilnik


"štruco" damo na desko in narežemo


trikotničke spečemo in...


vesel Halloween! :))


Ni komentarjev:

Objavite komentar