I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

sobota, 18. oktober 2014

Flambirana račka

Tale recept je izum moje mami in moram priznat, da se vsakič najbolj razveselim, ko izvem, da bo za kosilo račka, saj le-ta namreč postane nebeško sočna, ker je ne spečemo čisto do konca. Na sredini mora ostati roza. ;) Zraven lahko postrežemo spring-rolls, riž z zelenjavo ali kaj podobnega. :)


Potrebujemo: (za 3 osebe)
dober tek! :)

  • 3x račja prsa (kupimo jih pri mesarju, glej sliko)
  • soya sos (svetli in malo temnega)
  • 2 stroka česna
  • košček olupljenega ingverja (velik približno 1x3 cm)
  • rastlinsko olje
  • 1 dcl Šêri-ja (sherry)-jaz uporabljam spodaj fotografiranega, ki se ga kupi v Maxi marketu



Postopek:

1. Račja prsa zarežemo, kot je prikazano na sliki. Položimo jih v posodo, jih polijemo s soya sosom, čez pa potresemo na ploščice narezana česen in ingver. Pustimo stati pol ure.

2. V woku segrejemo olje, račko (brez omake) popečemo na vsaki strani, najprej na tisti, kjer je koža, nato pa še na drugi. Na vsaki strani pečemo približno 2-3 minute. Ugasnemo ogenj, račko vzamemo ven in na deski na kolobarčke narežemo prsa (dokončamo zareze, ki smo že prej naredili). Spet prižgemo ogenj in kolobarčke vržemo nazaj v vroč wok ter jih malo popečemo na vsaki strani, a ne preveč, saj morajo ostati na sredini malo roza. Dodamo omako (soya sos, ingver in česen) in jo prevremo.

3. V lonček nalijemo deci šerija in ga segrejemo do približno 70°C. Z dolgim vžigalnikom zakurimo alkohol in ga prelijemo v wok čez račko. Pustimo, da se ogenj ugasne, še malo pomešamo in to je to. :))


račja prsa


sherry, ki ga jaz uporabljam


zarežemo račja prsa


polijemo s sojo, posujemo čez ingver in česen

popečemo prsa iz vsake strani


jih razrežemo


in še malo popečemo


flambiramo in to je to! :)


dober tek!! :)







Ni komentarjev:

Objavite komentar