I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

I love cooking with wine, sometimes I even put it in the food.

torek, 7. oktober 2014

Limonini puhki

To jed sem poimenovala limonini puhki zato, ker nastanejo puhasti, mehki, rahli in polni okusa. Sladica je zelo osvežilna zaradi limone, a se z njo vseeno posladkamo, saj po vrhu stresemo sladkor. Upam, da vam bo všeč, tako kot je meni! :)


pa dober tek! :)

Potrebujemo: (za 6 porcij)
  • malo masla za namazat modelčke
  • 5 jajc, posebej beljake in posebej rumenjake
  • 3/4 skodelice belega sladkorja
  • 1 žlico naribane limonine lupinice
  • 1/4 skodelice limoninega soka
  • sladkor (približno 2 žlici) za po vrhu


Postopek:

1. Pečico segrejemo na 180°C. 6 modelčkov premažemo z maslom in jih položimo na en večji pekač. Vnaprej lahko damo vret posodo vode, saj jo bomo potrebovali, ker se puhki naredijo magnomaria.

2. Iz beljakov stepemo sneg, v drugi posodi pa stepemo rumenjake, da nastane rumena zmes (približno 3 minute). V rumenjake počasi dodajamo sladkor, še malo stepemo, nato pa dodamo še limonin sok in lupinico. Zmešamo. Sneg dodamo v zmes rumenjakov, sladkorja in limone.

3. Modelčke napolnimo z maso do 3/4, saj bodo še malo narasli, pekač položimo  v pečico in vanj zlijemo vrelo vodo, da bo segala do približno polovice modelčkov. Zapremo pečico in pečemo 20-25 minut. 

4. Ko so končani, jih posujemo s sladkorjem (ali s sladkorjem v prahu) in to je to! :))



sestavine


z maslom premažemo modelčke


zavremo vodo


naredimo sneg


zmešamo kremaste rumenjake, limonin sok, lupinico in sladkor ter vse to zmešamo s snegom


napolnimo modelčke


damo v pečico in dodamo vrelo vodo do polovice modelčkov ter spečemo


:)





Ni komentarjev:

Objavite komentar